Cykeluthyrning Halmstad

Hyr en cykel onlinel i sommarstaden Halmstad eller Simlångsdalen. Vi erbjuder stort utbud av olika sorters cyklar. Välj bland citycyklar, mtb's, fatbikes, elcyklar, touringcyklar m.m. Möjlighet finns att lämna cykel efter stängning, anger detta vid bokningen i varukorgen. 

All cykeluthyrning måste bokas online. Vill du lämna cykel i en annan stad hittar du dessa valmöjligheter efter att du valt cykel i kundvagnen.

Simlångsdalen

Gästgiverivägen 3, 313 96 Simlångsdalen

Visa cyklar
Visa info
Öppettider

Måndag: 10-17

Tisdag: 10-17

Onsdag: 10-17

Torsdag: 10-17

Fredag: 10-17

Lördag: 10-17

Söndag: 10-17

Halmstad

Stationsgatan 64, 302 50 Halmstad

Visa cyklar
Visa info
Öppettider

Måndag: 10-18

Tisdag: 10-18

Onsdag: 10-18

Torsdag: 10-18

Fredag: 10-18

Lördag: 10-18

Söndag: 10-15

Stort utbud av cykelstråk i Halmstad

I Halland finns ett stort utbud av cykelleder som passar alla. Stora rundor som Hylteslingan, Kattegattleden, Banvallsleden och Cykelspåret Hallands inland, och mindre cykelturer som Laxaleden och Tylösandsleden. Halmstad är Hallands största stad med 100 000 invånare, och upplevs kanske bäst från cykelsadeln. Välj mellan ett stort antal utflykter i naturen som till exempel Kattegattleden, kolla in borggården vid Halmstad slott från 1600-talet, eller shoppa och ät gott på restaurang i centrum. Både kusten och inlandet finns nära och du behöver inte nödvändigtvis cykla långt för att få många nya upplevelser.


Cykla på Kattegattleden från Halmstad

Kattegattleden sträcker sig genom Halland och ända till Göteborg och Helsingborg i varje riktning. Den utsågs till årets cykelled i Europa 2018 och är tydligt med markerad med rödvita skyltar. Från Halmstad kan du cykla på Kattegattleden och åka nå sandstränder, badvikar, fiskelägen, gemytliga gårdsbutiker, mysiga caféer och konstateljéer. 

Kattegattleden söderut från Halmstad

Om du cyklar söderut mot Båstad får du uppleva Sveriges längsta sandstrand och grönskande naturreservat. Leden går från Halmstad Slott, till Östra stranden och vidare. Norr om Mellbystrand cyklar du förbi sanddyner, strandskog och naturreservat. Mellbystrand är beläget ett par kilometer norr om Skummeslövsstrand, med gott om glassbutiker, minigolfbanor och uteserveringar.

Kattegattleden(370 km)

Cykla norrut mot Falkenberg

Norrut från Halmstad Slott på Kattegattleden får du 6 mil av öppna landskap, fågelrika naturreservat, och hemtrevliga gårdsbutiken. På vägen mot Falkenberg finns mycket att upptäcka, inte minst en av västkustens mest populära sandstränder Tylösand. Efter Tylösand kommer Frösakull, Ringenäs och Vilshärads stränder, och du når sedan bland annat väderkvarnen i Särdal med café och gårdsbutik. Runt omkring byn Steninge finns fina naturreservat med unika strandängar.

Cyklar du vidare norrut på Kattegattleden kommer du via kusten till Ugglarp med havsbad och Svedinos Bil- och Flygmuseum, som har en otrolig samling av gamla bilar och flygplan. 

Hylteslingan bjuder på 16 mils cykling

Hylteslingan har start och mål i Halmstad och tar dig genom Hyltebygden, med en sträcka på drygt 16 mil. Utflykten tar dig längs med Nissans dalgång, upp till Hyltebruk och vidare till Jälluntofta. Där vänder man mot Unnaryd, och följer Fylleåns dalgång tillbaka till Halmstad via Simlångsdalen. Underlaget på slingen är mestadels asfalt. Längs vägen får du uppleva öppna landskap, historiska kulturmiljöer, levande landsbygd och halländsk vildmark i form av skogar och sjöar. 

Banvallsleden i Halmstad

Cykla på Banvallsleden, den gamla järnvägsbanken mellan Halmstad och Karlshamn i Blekinge. Leden är asfalterad från Halmstad till väg 25, öster om Simlångsdalen. Efter det är underlaget delvis grus och delvis landsväg. Flera gamla stationsmiljöer längs banvallen finns fortfarande kvar, där det går att läsa bynamnen på stationshusens fasader.

Banvallsleden(250 km)

Cykelspåret genom Hallands inland

Cyklar du på Cykelspåret får du upptäcka Hallands inland, med 29 vackra mil att utforska hela eller delar av. Leden bjuder på varierande landskap med fina ängar, skogar och sjöar. Leden är den längsta av alla halländska cykelleder och bjuder på omväxlande terräng.

Upptäck Laxaleden och smultronställen i Halmstad

Laxaleden och Tylösandsleden är två cykelrundor på 25 kilometer var, för dig som vill upptäcka smultronställen i Halmstads tätort. Laxaleden går mest längs den östra sidan av Nissan, förbi bland annat Picassoparken, Stadsbiblioteket, Slottsmöllan, Hallarna och familjevänliga Östra stranden.

Laxaleden(25 km)

Cykla på kustnära Tylösandsleden 

Tylösandsleden sträcker sig längs den västra sidan av Nissan. Längs den här cykelrundan ser du bland annat Halmstads slott, populära Tylösand, lummiga Galgberget, Hallandsgården och Norre katts park.

Tylösandsleden(25 km)

Cykeluthyrning i Halmstad - hyr era cyklar i dag

Halmstad är ett populärt utflyktsmål att hyra cykel i, så vänta inte tills det är för sent! Välj datum på hemsidan och boka era cyklar redan i dag. 

Cykla fatbike i Halmstad.

Upptäck Halmstad på cykel, cykelhyra i Halmstad.

Hyr cykel i centrala Halmstad.

Cykla i Halmstad, Tylösand.

Cykeluthyrning i Halmstad, cykla Kattegattleden.