Cykeluthyrning i Glasriket, Småland

Den småländska naturen har något alldeles speciellt. De djupa skogarna, med stenar långt från istiden täckta i mjuk mossa, de gnistrande blå sjöarna och inslagen av hagar och ängar. Vill du hyra cykel i Glasriket och Småland kommer cykelvägarna och cykellederna att ge ett härligt äventyr. Cykeluthyrningen mitt i Glasriket sker från Vidinge Gård utanför Älghult. 

Cykelleder i Glasriket - en populär destination

Glasriket är benämningen på det vackra område bland skogarna som sträcker sig mellan Växjö och Kalmar. Varje år besöker över en miljon människor Glasrikets häftiga glasbruk där ugnarna fortfarande glöder heta, och har gjort ända sedan 1740-talet. Smålands natur blandat med samhällen, små och större glasbruk, cykelleder och många utflyktsmål gör Glasriket till en utmärkt plats för cykelsemester och att hyra cykel. Den som vill kan variera cyklingen i Glasriket med vandring i naturreservat, bad i någon av alla sjöar, besök på en älgpark eller åka zipline.

Hyr cykel i Glasriket, Småland och upptäck natursköna cykelrundor

Här finns cykling som passar alla. Gamla järnvägar, grus- och asfaltsvägar, mountainbike-leder i skogen. I Glasriket finns hela 19 cykelleder att välja på, till exempel:

• Glasbruksturen. Från Målerås till Orrefors och tillbaka.

• Ädlaste Småland, 45 km via Alsterbro, Stensjön och Målerås

• Framtidsleden, 38 km lång cykelrunda, tar dig runt med vackra vyer via Älghult, Målerås och Alstermo. Besök glasbruket i Målerås och ta en paus på något av matställena i samhällena som ni passerar. 

• Kungsleden, 35-45 km, runt sjön Alstern, längs Alsterån och mot Målerås

• Den gamla järnvägen, cykla på banvallen som totalt sträcker sig 65 km mellan Åseda och Nybro. 

Mountainbike i Glasriket 

För dig som vill cykla mountainbike finns flera leder att välja på i Glasriket, bland annat i Målerås som ligger 13 km från Älghult. I Nybro finns populära friluftsområdet Svartbäcksmåla som har riktigt bra mountainbike-leder. 

Hyra cykel i Glasriket 

Välkommen att hyra cykel till en härlig utflykt i Glasriket via RentBike.se. Cykeluthyrning på nätet är både enkelt och tryggt - välj vilka cyklar ni önskar hyra och vilka datum som cykeläventyret ska äga rum.

 

Hyra cykel Glasriket, Småland
Bokning av cykelhyra sker online. 

Öppetider
Måndag - söndag: 09:00 – 19:00

Det är möjligt att hämta och returnera cykeln utanför våra öppettider, ange detta i ordermeddelandet innan du skickar in din bokning.

Adress
Svartshult Vidingegården 1, 364 95 Älghult

Cykelleder
Banvallsleden Nybro - Åseda (65 km)
Framtidsleden (38 km)

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 08:00 till 20:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 73- 55 36 158

Cykla mountainbike i Glasriket.

Hyr en cykel och cykla i Glasriket.

Cykla cykelleder i Glasriket, Småland.

Upptäck idylliska Småland, Glasriket.

Upptäck Glasriket, Småland på cykel.