Cykeluthyrning i Glasriket, Småland

Här börjar den småländska naturen och landskapet med fina grusvägar precis utanför husknuten.
Vidinge Gård är mer än bara en cykeluthyrning. Här kan ni även bo på pensionatet eller stå på våra ställplatser, få förslag på passande cykelturer, köpa med er ett läckert lunchpaket att grilla själva vid något av de mysiga vindskydden längs den underbara Alsterån och avsluta dagen med en matbit på trädäcket eller i den urmysiga puben. Vill du hyra cykel i Glasriket och Småland kommer cykelvägarna och cykellederna att ge ett härligt äventyr. Cykeluthyrningen mitt i Glasriket sker från Vidinge Gård strax utanför Älghult. För boende på gården ingår ved vid vindskydden och även lån av svampkorg eller bärhink för den som vill ta cykeln till skogen för att fylla på förråden.

Glasriket - en populär destination

Glasriket är benämningen på det vackra område bland skogar och sjöar som sträcker sig mellan Växjö och Kalmar. Varje år besöker över en miljon människor Glasrikets glasbruk där ugnarna fortfarande glöder heta, och har gjort ända sedan 1740-talet. På bäst cykelavstånd från Vidinge Gård ligger Målerås Glasbruk där man från gården kör genom underbar natur och kulturlandskap hela vägen till Målerås samhälle enbart på grusvägar nästan fria från biltrafik. Ni får även med er en rabattkupong så att den som vill handla något på glasbruket kan göra det extra förmånligt. Vidinge Gård är en utmärkt plats för cykelsemester och att hyra cykel. Många av de föreslagna turerna från Vidinge Gård kommer även att passera Alsterån. Förrutom cykel kan man på gården även hyra packrafts (uppblåsbara lättviktkajaker) eller köpa fiskekort till Alsterån (öringfiske) eller hyra båt och utrustning för fiske i några av de närliggande sjöarna. Den som vill kan variera cyklingen i Glasriket med en vandring i något av de talrika naturreservaten i närheten, bada i någon av alla sjöar, besöka en älgpark eller åka zipline (som också kan bokas genom Vidinge Gård). Vidinge Gård erbjuder helt enkelt en perfekt utgångspunt för naturälskaren som gärna avslutar dagen med en god matbit och kanske en ”after bike” i form av en lokal öl eller cider från duktiga Emmaboda Bryggeri som också ligger i Glasriket.

Hyr cykel i Glasriket, Småland och upptäck natursköna cykelrundor

Här finns cykling som passar alla. Vi hjälper gärna till att hitta en lämplig tur. Det finns ett antal ”officiella” leder runt om i Glasriket som t.ex;

• Glasbruksturen. Från Målerås till Orrefors och tillbaka.

• Ädlaste Småland, 45 km via Alsterbro, Stensjön och Målerås

• Framtidsleden, 38 km lång cykelrunda, tar dig runt med vackra vyer via Älghult, Målerås och Alstermo. Besök glasbruket i Målerås och ta en paus på något av matställena i samhällena som ni passerar eller ta med en picnic-korg från Vidinge Gård.

• Kungsleden, 35-45 km, runt sjön Alstern, längs Alsterån och mot Målerås

• Den gamla järnvägen, cykla på banvallen som totalt sträcker sig 65 km mellan Åseda och Nybro. Vi hjälper även gärna till att föreslå en lämplig dagstur, kanske till Alsterån, ta ett stopp för att vandra runt Höneströmsdammen, ta en grillpaus vid någat av åns vindskydd och/eller koka eget kaffe över en öppen eld. Den som vill kan ta en underbar cykeltur till Våraskruvs naturreservat där man även kan hyra båt och fiska. Eller kanske vill ni gå ”all in” en dag och cykla ned till Alsterån,

vandra ett antal kilometer uppströms för att sedan paddla ner för ån tillbaka till cyklarna i en medhavd packraft och avsluta med en lunch som ni grillar själva över öppen eld?

Hyra cykel i Glasriket 

Välkommen att hyra cykel till en härlig utflykt i Glasriket via RentBike.se. Cykeluthyrning på nätet är både enkelt och tryggt - välj vilka cyklar ni önskar hyra och vilka datum som cykeläventyret ska äga rum. Du kan även lägga till ett antal tillval på Vidinge Gård direkt när du bokar via RentBike.se. Vill ni skräddarsy en flerdagars vistelse med cykel, zipline, båthyra etc så kan ni gärna kontakta Vidinge Gård direkt så guidar vi gärna till passande och härliga naturupplevelser.

 

Hyra cykel Glasriket, Småland
Bokning av cykelhyra sker online. 

Öppetider
Måndag - söndag: 09:00 – 19:00

Det är möjligt att hämta och returnera cykeln utanför våra öppettider, ange detta i ordermeddelandet innan du skickar in din bokning.

Adress
Svartshult Vidingegården 1, 364 95 Älghult

Cykelleder
Banvallsleden Nybro - Åseda (65 km)
Framtidsleden (38 km)

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 08:00 till 20:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 10 15 19 340

Cykla mountainbike i Glasriket.

Hyr en cykel och cykla i Glasriket.

Cykla cykelleder i Glasriket, Småland.

Upptäck idylliska Småland, Glasriket.

Upptäck Glasriket, Småland på cykel.