Cykeluthyrning i Kristianstad

Vill du hyra cykel i Kristianstad? Vi erbjuder stort utbud av cyklar och tillbehör i Kristianstad.
Utlämning av cyklar sker vid First Hotel Christian IV, då vi inte har någon fysiskbutik utan vi levererar cyklarna hit. Se tillgänglia cyklar direkt på nätet och boka online. (Boka gärna din cykel 24h innan avfärd.)

Sydostleden - start

Många väljer Kristianstad som sin startpunkt när det gäller sydostleden. Vill du starta här och lämnar på någon annan plats som te.x Simrishman eller Ystad så hjälper vi er gärna med detta. Kostnaden för att lämna cykeln på annan plats kostar 500kr/cykel inom Skåne.

Kristianstad är Skånes fjärde största stad och erbjuder på en mängd sevärdheter och fina cykelrundor som varierar i utmaning. Här finns något för alla cyklister, oavsett ålder och preferenser.

Sevärdheter med hyrcykel i Kristianstad

Upptäck Vattenriket och Kristianstad, som centralt har ett Naturum på pålar i vatten. Byggnaden är ett populärt besöksmål, med kafé och restaurang, och takterass med utsikt över Kristianstad, vattnet och naturen. En bit utanför Kristianstad hittar du Bäckaskog slott, en imponerande byggnad med slottspark och slottsmiljö från 1200-talet. Cykla runt i parken och njut av innergården, träden, och örtagården. Inne i Kristianstad finns många sevärdheter, till exempel:

• Tivoliparken - Kristianstads stadspark som rymmer hälsoträdgård, promenadstigar, lekpark, teater, orangeri och fornstuga. Här anordnas många evenemang.

• Museum - som Artillerimuseet, Regionmuseet, Järnvägsmuseet

• Lägsta punkten - Sveriges lägsta punkt, mer än 2 meter under havsytan!
 

Cykla från Kristianstad till Åhus 

Från Kristianstad kan du cykla till Åhus, cirka 18 kilometer eller en timmes cykeltur. Här har du nära till havet, där Täppet havsbad lockar många besökare. I Åhus finns även möjlighet att få en rundtur hos tillverkarna av Absolut Vodka, eller besöka Upzone Äventyrspark, ta en tur på Åhus museum eller bada på Revhaken Havsbad eller på Äspet. Åhus är en av Sveriges mest välbevarade medeltida städer.

Hyra cykel till Sydostleden - Kristianstad till Brösarp 

Sydostleden sträcker sig mil efter mil för cyklister och bjuder på många fina etapper. Från Kristianstad kan du cykla mot Brösarp, den etappen är strax över 5 mil och beskrivs som lätt i svårighetsgrad. Etappen går från Kristianstad till Åhus med långa stränder, vidare till Friseboda naturreservat där man cyklar längs havet. Slutligen når du Brösarps backar med gott om vandringsleder och möjlighet till att fylla på energin med god fika samt övernattning.

Stora Vattenriketrundan

För den som vill ha en riktig långtur på hyrcyklarna finns Stora Vattenriketrundan. Den går från Kristianstad, till Åhus, söderut mot Yngsjö och Maglehem, och sedan norrut via Degeberga, Everöd och Norra Åsum. Efter cirka 8 mil är man tillbaka i Kristianstad. För kortare utflykter kan man bland annat cykla runt en av de olika sjöarna som ligger vid Kristianstad: Råbelövssjön, Ivösjön, Oppmannasjön med flera. 

Hyra cykel i Kristianstad

Oavsett om du vill cykla en dagstur runt Kristianstad, eller cykla en långrunda längs kusten med övernattning, så kan du boka cykeln här. Vi gör cykeluthyrningen lätt och säker.

Hyra cykel Kristianstad
Bokning av cykelhyra sker online.
Bokning måste ske minst 1dag innan avfärd. 

Öppettider
Måndag - söndag: 10:00 – 18:00
Det är möjligt lämna tillbaka cykeln utanför våra öppettider, ange detta i ordermeddelandet innan du skickar in din bokning.

Adress (utlämning sker vid)
First Hotel Christian IV
Västra Boulevarden 15
291 31 Kristianstad

Cykla från A till B
Vi hjälper er gärna med cykeltransporter. Kostnad inom Skåne är 500kr/cykel.

Cykelleder
Sydostleden (270km)
Stora Vattenriketrundan (80km)
Kristianstadsturen (9km)
Wanåsturen (65km)

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 10:00 till 18:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 10 15 19 340