Cykeluthyrning i Nybro

Nybro är en liten pärla belägen utanför Kalmar i östra Småland. Mitt i Glasriket med ett mysigt centrum och med stora möjligheter till härlig cykling, till exempel i naturområdet Svartbäcksmåla som smälter ihop med Nybro.

Hyra cykel i Nybro – mitt i kända Glasriket

Glasriket är precis som namnet antyder känt för sin glastillverkning, som pågått ända sedan 1700-talet. Området sträcker sig mellan Växjö och Kalmar, och omfattar orter som Nybro och Kosta. Inne i Nybro finns Nybro Glasbruk. I Orrefors, strax utanför Nybro, finns Orranäs Glasbruk. I närheten av Nybro finns också Boda Glasbruk, nära Örsjö. Från Nybro är det fyra mil till kända Kosta där Kosta Boda-glas tillverkas. Det finns med andra ord gott om möjligheter att uppleva Glasriket i Nybro och runt omkring orten.

Aktiviteter och cykling i Nybro

I centrum finns små och stora butiker, restauranger och kaféer. Fina cykelbanor, landsvägar och cykelleder finns i hela kommunen, och naturen är alltid runt hörnet. Här finns bland annat Glasrikets Älgpark, James Bond-museum, glasbruk, Madesjö Hembygdsmuseum, och Svartbäcksmåla friluftsområde.

Cykla på den gamla järnvägen

Från Nybro går det att cykla på banvallen, mot Orrefors, Målerås och slutligen Åseda. Sträckan är totalt drygt 6 mil lång, omringad av natur med skogar, åkrar och vatten, och små samhällen. Järnvägen invigdes 1876, mellan Nybro och Sävsjöström. Den lades sedan ner drygt 100 år senare, 1985. I turistbyrån vid Nybro station finns kartor att hämta upp, och det också att ladda ner dessa i mobilen.

Cykeluthyrning och mountainbike i Svartbäcksmåla

Många som hyr cykel i Nybro vill utforska det härliga naturområdet Svartbäcksmåla, precis i utkanten av Nybro. Svartbäcksmåla har 6 leder för mountainbike, samt pumptrack, teknikbana och flowtrail. Det finns både lätta leder och utmanande branter för höga farter. Det stora området består av trolsk granskog blandat med ljus tallskog. Alla lederna har unika namn med svårighetsgradering och utgår från den stora parkeringen.

Vandring och naturupplevelser i Svartbäcksmåla

Det går också utmärkt att vandra på motionsspåren i Svartbäcksmålas naturreservat, eller träna på utegymmet, och för barnen finns en äventyrsbana. Naturen och dess stillhet är något utöver det vanliga här.

Hyr cyklar i Nybro

Boka era hyrcyklar idag för härlig cykling i Nybro med omnejd. Oavsett om du vill ha en dagsutflykt eller ett längre cykeläventyr i flera dagar hyr du tryggt och enkelt här på rentbike.se.

Hyra cykel Nybro
Bokning av cykelhyra sker online. 

Öppetider
Måndag - Fredag: 09:00 – 18:00
Lör: 10:00 - 14:00
Söndag och helgdagar stängt!

Det är möjligt att hämta och returnera cykeln utanför våra öppettider, ange detta i ordermeddelandet innan du skickar in din bokning.

Adress
Långgatan 17
382 41 Nybro

Cykelleder
Mountainbike karta Svartbäcksmåla
Banvallsleden Nybro - Åseda (65 km)
Framtidsleden (38 km)

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 08:00 till 20:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 10 15 19 340

Hyr cykel och upptäck Glasriket.

Mountainbike cykling i Svartbäcksmåla.

Glasriket på cykel, hyr cykel i Nybro.

Cykeluthyrning i Nybro

Cykla i Småland, cykelhyra i Nybro.