Hyra cykel till Göta kanal i Motala

Cykelstaden Motala i Östergötland spirar av upplevelser. Hyr du cykel i Motala finns både Vättern och Göta kanal att cykla utmed. Vyerna längs vattnet lockar många att cykla här! Det finns också bra ställen för att cykla mountainbike. 

Göta Kanal är ett självklart mål för många cyklister som vill ha en vacker utflykt längs vattnet, på breda cykelvägar som passar hela familjen. Från Motala kan du cykla mot Söderköping. Längs vägen finns gott om härlig natur och saker att se och göra. 

Cykla Motala - Borensberg - Bergs slussar

Cykla mot Borensberg från Motala, förbi sjön Boren och in i Borensberg där du kanske känner igen hotellet som finns i svenska filmklassikern Göta Kanal. Det tar cirka en timme att cykla till Borensberg.

Från Borensberg är det sedan bilfri cykelväg till Bergs slussar, ytterligare cirka en timmes cykling. Härifrån går det att ta sig vidare runt sjön Roxen och mot Norsholm. 

Längs vägen finns samhällen med kaféer, restauranger, sevärdheter och möjlighet till övernattning. 

Mountainbike i Motala 

Vill du cykla i terräng och med mountainbike finns flera bra ställen i Motala:

Fålehagen terrängcykling

Fålehagen är ett populärt friluftsområde i södra Motala, med bland annat terrängcykelspår. Vid parkeringen intill Fålehagsstugan finns omklädningsrum och dusch, och grillplats. De markerade MTB-lederna är 4 km respektive 5 km långa. 

Lustigkulle bikepark

Bikeparken i Lustigkulle hittar du i östra delen av Motala, vid den gamla skidbacken. Här kan du cykla downhill, BMX, slopestyle och dirt. Dessutom finns banor för de yngre cyklisterna, i olika svårighetsgrader. 

MTB-banan runt Motala

En led med många sevärdheter och fin natur, där du cyklar både på cykelvägar och i terrängen, med en blandning av grusvägar, asfalt och stigar. Leden är totalt cirka 35 km lång, och utgår från Stadsparken i Motala centrum.

Runt Vätternleden från Motala 

Runt hela sjön Vättern finns en 42 mil lång cykelled, som kallas för just Runt Vätternleden. Från Motala kan du cykla på leden i valfri riktning och valfri distans. Leden går på lugnt trafikerade vägar.

Hyra cykel i Motala – boka online idag 

Med en hyrcykel i Motala kan du få allt från en aktiv cykelsemester till en avslappnande dagsutflykt. Boka cyklarna enkelt på RentBike.se genom att välja önskat datum, plats och cyklar. 

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 73- 55 36 158