Cykeluthyrning i Åhus

Åhus är en mysig stad vid skånska ostkusten. Cykelmöjligheterna här är många. Hyr cykel i Åhus och cykla längs härliga Sydostleden, som sträcker sig ända från Växjö till Simrishamn, förbi Åhus. Utforska havet, kusten, den skånska naturen och njut av god mat. Missa inte den skånska "äggakagan."

Cykla på Sydostleden - upp till 26 mil av upplevelser

Många som bokar cykeluthyrning i Åhus packar väskorna med en picknick för att cykla Sydostleden, som övergår till Sydkustleden söderut. Leden är en av tre nationella cykelleder i Sverige. Du kan välja att cykla en av de många etapperna, eller flera. Åhus ingår i etappen Kristianstad-Brösarp. 

Från Åhus till Brösarp - cykla till Brösarps backar och Österlen 

Cirka 1 mil söder om Åhus hittar du Friseboda naturreservat vid havet, en lång sandstrand vid Hanöbukten. Sandmarkerna längre upp från havet bjuder på häftig natur och tallskog med anor från 1600-talet. Stanna till och vandra i strövområdet, eller fortsätt cykla på Sydostleden genom naturreservatet längs havet söderut. Snart anländer du till Brösarp och delen av Skåne som kallas Österlen. Vandra i Brösarps backar eller på de många lederna som finns i Österlen.  

Utforska tätorten Åhus - en skånsk pärla 

Tätorten Åhus har historia ända från medeltiden. Känt för bland annat sin beachhandboll-festival och beachfotboll på sommaren, vidsträckta sandstränder och historiska byggnader - Åhus lockar många besökare varje år, särskilt under sommarhalvåret. Åhus blev en viktig handels- och sjöfartsstad på 1200-talet. På 1300-talet byggdes en stadsmur med vallgrav. Idag har Åhus Sveriges näst bäst bevarade medeltida stadskärna, efter Visby. 

Stora Vattenriketrundan - upplev mer av Skåne 

Från Åhus kan du cykla Stora Vattenriketrundan. Det är en 65 kilometer lång cykelrunda som tar dig längs kusten vid Hanöbukten, till Yngsjö, och sedan inåt landet mot Maglehem och Degeberga, upp mot Everöd och slutligen Kristianstad i norr. Längs turen finns många naturupplevelser, till exempel ett storkcenter, Degeberga backar och Håslövs ängar. I tätorterna man passerar finns möjlighet till övernattning, fika, restaurangbesök, och längs hela kusten fina badstränder. 

Hyr cyklar i Åhus

Vi erbjuder trygg och smidig cykeluthyrning i Skåne och Åhus. Boka era hyrcyklar idag på rentbike.se för en härlig cykelsemester. 

Hyra cykel Åhus
Bokning av cykelhyra sker online

Öppettider
Måndag - söndag: 10:00 – 20:00
Det är möjligt att hämta och returnera cykeln utanför våra öppettider, ange detta i ordermeddelandet innan du skickar in din bokning.

Adress (utlämning sker vid)
Kantarellvägen 1, 296 33 Åhus

Cykelleder
Sydostleden (270km)
Stora Vattenriketrundan (80km)

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 09:00 till 19:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 10 15 19 340

Hyr en cykel i Åhus.

Cykeluthyrning i Åhus centrum.

Cykla till Åhus strand.

Hyr en cykel och cykla i Åhus.

Hyr cykel och cykla Sydostleden.