Cykeluthyrning Ängelholm

Ängelholm i nordvästra Skåne har kusten, havet och skogen runt knuten. Det finns många fina cykelturer och cykelleder att upptäcka för dig som hyr cykel i Ängelholm. I staden hittar du aktiviteter som passar hela familjen och bra cykelvägar. Härifrån kan du uppleva cykling på bland annat Kattegattleden längs kusten, eller cykla den populära Lergöksrundan. 

Natursköna kuststaden i Skåne

Inne i Ängelholm finns både flygmuseum och järnvägsmuseum, och ett centrum med allt från shopping och restauranger till krukmakerier, parker och historiska byggnader. När du lämnar staden väntar stränder, skogar och natur runt hörnet. Här finns ett stort utbud av cykelrundor, vägar och omgivningar att utforska från cykelsadeln. Sedan länge är Ängelholm känt för sina havsbad, småbåtshamnar och långa stränder alldeles i närheten. 

Tips på cykelrundor 

• Vejbystrand. Cykla kuststräckan norrut mot Vejbystrand, och även vidare om du önskar. Här finns flera stränder längs vägen, som Skepparkrokens och Magnarps strand, och slutligen Vejbystrand. Tur och retur blir sträckan cirka 35 km, med flera serveringar längs vägen och bra platser för både bad och picknick. 

Lergöksrundan. En skyltad cykelrunda på 16 km med utgång från centrala Ängelholm. Här cyklar du med längs Rönne å genom staden, och ut mot kusten med utsikt över havet och genom Kronoskogen - Ängelholms strandskog. Du kommer till en 6 km lång sandstrand, och här går det även att ta en paus för att se det så kallade Ufo-monumentet. 

• Ängelholms strandskog. En populär badplats omringad av unik miljö, med sanddyner, tallskog och sumpskog fylld av rikt fågelliv. Runt Kronoskogen och naturreservatet finns vandringsleder, rastplatser och grillplats. 

Hyr cykel till Kattegattleden längs havet

Missa inte den havsnära cykelleden Kattegattleden som du kan cykla i två olika riktningar från Ängelholm.Cykla längs kusten norrut för att komma till Båstad efter 36 km. Du cyklar genom byar och fiskelägen, förbi Vejbystrand och Skepparkroken, med gårdsbutiker, kaféer och restauranger längs vägen.

Om du cyklar åt andra hållet på Kattegattleden från Ängelholm kommer du till Höganäs efter 40 km. På den här cykelturen får du uppleva Kullahalvön, häftiga utsikter och besöksmål som vingårdar och gårdsbutiker. 

Mountainbike i Ängelholm

Det finns markerade mountainbike-stigar i Ängelholms strandskog, Kronoskogen. Området är markerat och du kan cykla både fritt i terrängen och på cykelleder.  

Dags att hyra cykel i Ängelholm?

Cykeluthyrningen blir både trygg och smidig online. Välj vilken typ av cykel du vill boka och datumen som du vill hyra den - sedan är det bara att njuta av cykeläventyret i Skåne! Vi levererar och hämtar cykeln till dig!

 

Bokning av cykelhyra sker online. 

Leverans av cykel
Vi leverar & hämtar din cykel. Ange önskad tid & plats i bokningen

Pris utkörning & hämtning
200kr/cykel. Gäller inom Ängelholm

Öppetider
10:00 - 19:00

Cykelleder
Kattegattleden (390 km)
Vejbystrand (35 km)
Lergöksrundan (16 km)

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 09:00 till 19:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 10 15 19 340