Cykeluthyrning Göteborg 

Här hittar ni våra cykeluthyrare i Göteborg. All cykeluthyrning måste bokas online. Vi rekomendera att boka minst en dag innan. 
Göteborg är en stad som har allt vad gäller cykling. Oavsett om du vill utforska innerstaden, åka ut i Göteborgs skärgård med cykeln, eller cykla ute i naturen runt omkring staden så finns det perfekta möjligheter. Centrala Göteborg är mysigt och kompakt, med ett stort utbud av restauranger och kaféer.

Tryck visa cyklar så hittar ni all info om priser, tillgänglighet och öppetider. Välkomna

Göteborg City, South

F O Petersons gata 2, 421 31 Västra Frölunda

Visa cyklar
Visa info
Öppettider

Måndag: 10-17

Tisdag: 10-17

Onsdag: 10-17

Torsdag: 10-17

Fredag: 10-17

Lördag: 10-17

Söndag: 10-17

Göteborg City

Skeppsbroplatsen 1, 411 21 Göteborg

Visa cyklar
Visa info
Öppettider

Måndag: 10-19

Tisdag: 10-19

Onsdag: 10-19

Torsdag: 10-19

Fredag: 10-19

Lördag: 10-19

Söndag: 10-19

Cykla i centrala Göteborg

För dig som vill utforska stadsmiljön så är det lätt att cykla inne i Göteborgs stad. Den totala längden på stadens cykelvänliga vägar är hela 800 kilometer, till exempel i form av separerad cykelbana, lokala cykelbanor och fartbegränsade gator. Cykelvägnätet binder samma hela staden och varje år lägger Göteborgs stad till nya sträckor. Det finns ett enormt utbud av shopping, mat, och kultur i stadskärnan.

Cykla längs Kattegattleden – med härliga havsvyer

Kattegattleden utsågs till årets cykelled i Europa 2018. Den sträcker sig mellan Göteborg och Kungsbacka, faktiskt hela vägen till Helsinborg, med svensk natur när den är som vackrast. Leden börjar på Drottningtorget vid Göteborg Centralstation. Du cyklar förbi vackra 1800-talsparken Trädgårdsföreningen, Kungsparken och Stora Teatern. Bara en kort bit därefter byts Göteborgs livliga stadsmyller ut mot havet, där du cyklar förbi småbåtshamnar och klippor. Via Kattegattleden kan du bland annat cykla till Båt- och Sjöfartsmuséet i Onsala. Vill du lämna cykeln i Helsingborg så går det alldeles utmärkt. Detta anger du i bokningen (sista steget i kundvagnen).

Kattegattleden (370km)

Utforska Särö och cykla på gamla Säröbanan

Via Kattegattleden kan du cykla till naturreservatet Särö Västerskog för en härlig promenad längs havet och kanske ett svalkande dopp. Sedan går det att cykla på Säröbanans banvall som löper längs havet. Det finns flera badplatser längs vägen, såväl som klippor, mysig skog, vikar och småbåtshamnar.

Cykla i Kungsbacka blandstränder och klippor

Söder om Göteborg ligger Kungsbacka med sina gemytliga gamla trähus som kännetecknar stadskärnan. Kattegattleden tar dig även hit. Ett stopp med cykeln här garanterar mysig upplevelse med kaféer, restauranger och butiker. Den första torsdagen varje månad är det torgmarknad, en 600 år gammal tradition!

Elcykel, touring, eller city-cykling i Göteborg

Som cykeldestination är Göteborg överlägset. Naturen runt hela skärgården och kusten bjuder in till härlig cykling, och det finns långa landsvägar i det fina landskapet runt Göteborg. Om du hyr cykel i Göteborg har du garanterat alltid något att utforska. 

Cykla i Göteborgs skärgård

Utforska vackra Göteborgs skärgård på cykel! Du kan ta med cykeln på en av de många båtarna direkt ut till öar som till exempel Brännö och Hönö. Ute i skärgården finns cykelrundor som passar alla. 

Fler tips på cykelrundor i Göteborg

Särö-rundan 
Knappt fem mil lång cykelrunda där du slipper trafik och jobbiga backar. Cykelvägen går från Slottskogen, till Lindås, Kullavik och ända till Särö där du vänder. Du får underbar havsutsikt under stora delar av rundan och cyklar förbi bland annat Askimsbadet. 

Säröbanan (24km)

Broarna runt
Här får du storslagen utsikt över centrala Göteborg och hamninloppet från broarna och från toppen av Ramberget. Den totala längden är 15 kilometer, och du cyklar via Älvsborgsbron, Ramberget, Göta Älvbron och Masthugget.

Bekväm cykeluthyrning i Göteborg – boka din cykel på Rentbike.se i dag

Boka enkelt din hyrcykel i Göteborg hos oss. All cykeluthyrning måste bokas online.