Cykeluthyrning Sandviken

Sandviken, utanför Gävle, bjuder på cykling i natursköna miljöer. Med både Storsjön och Öjaren inte långt från samhället så finns vattnet alltid i närheten. I norr finns cykelparadiset Högbo friluftsområde med långa mountainbike-stigar.

Runt Sandviken finns gott om cykelrundor på lugnt trafikerade vägar, till exempel vid sjön Öjaren. Gästrikland bjuder på vackra omgivningar och naturreservaten inom cykelavstånd är många: Lisselåsklack, Österbergsmuren, Färnebofjärden, Igeltjärnsberget, och Hamsas för att nämna några. 

Tips på cykelrundor i Sandviken

När du hyr cykel i Sandviken finns gott om cykelrundor att utforska, oavsett om du vill cykla långt eller kort, på en dagstur eller med övernattning. 

• Cykla till exempel längs Jädraån till Jäderfors strax nordväst om Sandviken, och sedan rakt österut mot Högbo. Därifrån kan du cykla tillbaka mot Sandviken söderut, längs med Kvarnströmmen. 

• Norr om Högbo kan du cykla utmed Öjaren, och öster om Skönvik på de många småvägarna mot sjön Vällingen och tillbaka söderut mot den lilla sjön Lomsen norr om Sandviken. 

• För dig som hyr cykel för att cykla långt kan du ta dig ända till samhället Järbo via lugna vägar i naturen (norr om Järbovägen), och runda de två sjöarna Vettsjön och Vällingen.

Cykla över Storsjön till Årsunda

Ja, det går även utmärkt att ta sig söderut från Sandviken genom att cykla längs vägen som korsar Storsjön. Cyklar du västerut när du korsat Storsjön kommer du till Bovik, där det finns badplats och fler natursköna vägar att cykla på. 

Rakt söderut efter att du korsat sjön ligger Årsunda, där det bland annat finns strandbad för att ta ett dopp, och sevärdheter i form av historiska gravfält. Från Årsunda kan du cykla till exempel skog- och gruvturen på 28 km. Längs rundan får du se bland annat Kaptensgruvan, Sågmursgruvorna, och Lisselåsklack naturreservat med ett klapperstensfält.

Från Årsunda kan du också fortsätta västerut och cykla Hammarby-turen.

Hyra cykel i Sandviken

Cykla i det populära friluftsområdet Högbo, 6 km norr om Sandviken. Här finns mountainbike-leder i olika svårighetsgrader och distanser, från fyra olika startplatser. Naturen består av blandad skog, myrar och omgivande vatten. Stigarna är totalt flera mil långa och passerar rastplatser, med möjlighet till bad och grillning. 

Hyr cykel i Sandviken - boka enkelt på nätet

Cykeluthyrning blir både enkelt och tryggt online. Du väljer själv plats, datum och vilka cyklar som du vill hyra. 

Hyra cykel Sandviken
All bokning av cykelhyra sker online. 

Öppetider
Måndag - Fredag: 10:00 – 18:00
Lördag: 10-14
Söndag: Stängt

Adress
Högbovägen 49, 811 32 Sandviken

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 10:00 till 18:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 10 15 19 340