Cykelhyra i Örebro

För dig som vill hyra cykel i Örebro finns en mängd fina cykelleder att utforska. Förutom stadens generösa huvudcykelstråk finns allt från platt asfalt till äventyrlig skog att utforska från cykelsadeln. Cykla till exempel runt sjön Lången, Tysslinge runt eller Hemfjärden runt. Bergslagen bjuder på cykling i varierande terräng och landskap, och har dessutom bra ställen för dig som vill cykla mountainbike.

När cykeluthyrningen är fixad...

Efter att du bokat cykel på nätet är det enkelt att hämta upp och sedan är det bara att börja cykla. Planera i förväg eller använd karta och mobil för att hitta rundor, eller spontanutforska! Flera leder är markerade med skyltar som är enkla att följa. 

Cykelrundor i Örebro 

Här är några tips på cykelturer och rundor i Örebro: 

• Lången runt, en tur på 2,7 mil runt sjön Lången norr om Örebro. Från vattentornet Svampen cyklar du i intressanta miljöer, förbi Lillån och Kåviängen och med flera sevärdheter. Leden är skyltad och går att göra kortare genom att cykla på Kyrkspången som går mellan Gottsäter och Nävesta.

• Hemfjärden runt, 4 mil skyltad cykelled med start vid Slussen i Örebro. Från Slussen går leden till vattenparken med naturreservaten Oset och Rynningeviken, med utsikt över Hemfjärden. Vid Ässundet tar du cykelfärjan M/F Åbälet, cyklar över Ässön och sedan tillbaka till fastlandet via bron i söder. Längs rundan finns badplats, grillplats och självklart vacker natur.

• Tysslingen runt, 3,2 mil med start i kulturreservatet Karlsund och Karlslunds herrgård. Cykelleden tar dig västerut, förbi Tysslinge by med en kyrka från 1200-talet och gravfält från järnåldern. Naturreservatet Tysslingen är en känd fågelsjö, där en mängd fågelarter finns att skåda. 

• Katrinelundsturen, cirka 3 mil, främst på grusväg med start från Örebro Slott. Du cyklar längs södra kanten av Hjälmaren, förbi bland annat Ekeby naturreservat och badplatser. I Katrinelund finns möjlighet att bada och äta gott.

Hyra cykel i Bergslagen - Sveriges största cykelområde

Bergslagen Cycling kallas hela det cykelområde där bland annat Örebro med omgivningar ingår. Det är Sveriges ledtätaste och största cykelområde, vilket gör Örebro till en perfekt utgångsplats för ett cykeläventyr. Genom att hyra cykel här har du möjlighet att utforska ett stort antal rundor, varierande häftig natur och bara njuta av cyklingen. 

Cykeluthyrning Örebro - boka hyrcyklar idag

Planerar du att hyra cyklar i Örebro? Boka cyklarna smidigt och tryggt online på RentBike.se.

 

Hyra cykel Örebro
Bokning av cykelhyra sker online 24h innan avfärd.

Öppetider
Måndag - söndag: 10:00 – 17:00

Adress
Örebro Slott
Kansligatan 1
703 61 Örebro

Cykelleder
Lången runt (27 km)
Hemfjärden runt (40 km)
Tysslingen runt (32 km)

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 10:00 till 18:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 10 15 19 340

Hyr cykel och cykla i Örebro.

Upptäck Örebro på en cykel.

Cykla mountainbike i Örebro.

Cykeluthyrning i centrala Örebro.

Hyra en cykel i Örebro centrum.