Välkommen till RENTBIKE

Vi startade vår verksamhet med cykeluthyrning och viss cykelförsäljning år 2016. Vi började med att hyra ut och sälja mountainbikes i liten skala inom Växjö.

Vi har sedan starten försökt lyssna på våra kunder och anpassat oss efter deras önskemål. Många kunder har ex tyckt att det har varit jobbigt att lämna in cykeln i stan för att laga en punktering. Här föddes idén till den mobila cykelservicen, d.v.s. vi kommer hem till kunden och lagar punkteringen.  

Vår ambition är att knyta samma med människor som har samma intresse som oss och utveckla något därifrån. Vi är ett nyfiket företag som är öppna för olika typer av samarbete och affärer inom cykling.

 

Cykeluthyrning

Detta är vår kärnverksamhet! Vi erbjuder uthyrning av cyklar på olika platser i Sverige och fler är påväg. Vi har ett ganska brett utbud av märken och modeller. Vi har vanliga traditionella damcyklar, elcyklar,  mountainbikes, barncyklar, trailers m.m. Cykelmärken som vi använder oss av är HEAD, Crescent, Batavus, Sjösala, Ecoride, Monark. 

Sverige är känd för sin fantastiska natur och oftast är det just i naturen som man vill cykla. Därför vill vi finnas på platser som har närhet till natur, kultur och cykelleder. Vår största målgrupp är turister från Tyskland och Holland.

Privatleasing- något som blivit ganska populärt under 2019. Du hyr en cykel (oftast elcykel) en längre period. Du har inga bindningstider utan kan avsluta din hyresperiod när du vill. I priset ingår även service och en stöldskyddsförsäkring. 

 

Cykelservice

Vi utför cykelreparationer på alla sorters cykelmärken och ger dig fastpris innan vi utför arbetet så du vet vad det kommer att kostar. Du hittar vår egna cykelverkstad i centrala Växjö. På flera av de platser där möjlighet ges till uthyrning finns även möjlighet att servar cykeln.

Genom vår mobila cykelservice finns det möjlighet att vi kommer hem till dig och servar din cykel. 

Boka och läs mer här. 

 

Event / Cykelguide

Är ni ett gäng eller företag som vill hyra cyklar och göra en teamaktivitet?  

Vi kommer gärna med tips och idéer på var man kan cykla och vilka roliga aktiviteter man kan göra kring cykling. Vi har även samarbete med flera boendeanläggningar ifall ni vill vara iväg lite längre. För lite inspiriation kika gärna in här. 

 

Genom samarbete med Växjö MTB (www.vaxjomtb.com) så finns möjligheten att tillsammans med guide lära sig cykla MTB. 

 

Transport av cyklar

Vill ni inte ta med bagaget på cykeln eller behöver ni kanske utkörning av cyklar till något specifik plats? Vi erbjuder väldigt konkurrenskraftiga priser på bagagetransport samt cykeltransport längst de olika lederna i södra Sverige. Vi har även samarbete med flera aktörer när det gäller bagageförvaring. Kontakta oss så berätta vi mer!

 

Cykelaffär Växjö

Det finns möjlighet att köpa både nya och begagnade cyklar av oss året om. Cyklarna som finns i sortimentet är alltid till salu. Det är inte helt ovanligt att man vill köpa den cykeln som man hyrt. De cyklar som finns till salu är elcyklar, mountainbikes och tradionella damcyklar. 

 
För dig som vill hyra ut cyklar

Går du i tankarna och vill hyra ut cyklar? Perfekt, då har vi förberett 90% av jobbet till dig. 

Genom vårt egna utvecklade bokningssystem så erbjuder vi dig möjlighet att bli upplagd och bokningarbar på rentbike.se. I tillägg till detta så finns även möjlighet att få cyklar levererade till din verksamhet. Uthyrning av cyklar lämpar sig extra bra på  platser som turistattraktioner, campingplatser, hotell eller sommarstäder.

Befintlig cykeluthyrare - Är du idag redan cykeluthyrare men behöver systemstöd eller bättre exponering? Då hjälper vi gärna dig! 

 

Cykel Växjö

Vi är en del av Växjö kommuns cykelbibliotek. Detta innebär att man som kommun invånare kan hyra en cykel gratis i 3v. Här finns allt från lådcyklar, cargo-bikes, elcyklar, gravelbikes, longtails. För att göra din bokning samt läsa mer om detta projekt klicka här. 

 

 

Några platser där vi erbjuder cykeluthyrning

Getnö Gård

Getnö Gård är ett privat naturvårdsområde på 15 km², med en egen Ö-grupp beläget mitt i vackra sjön Åsnen. Här kan du hyra din cykel från RentBike.se och uppleva den närliggande naturen. Getnö Gård är omgivet av fågelskyddsområden, naturreservat och en kommande nationalpark; Åsnens västra Ö-värld. Ett verkligt naturparadis för den som vill uppleva vildmarken, ett eldorado för sportfiskare, kanotister, fågelskådare och naturälskare.

Besök Getnö gårds hemsida

Korrö

Korrö hantverksby ligger vackert beläget utmed Ronnebyån i Småland, Tingsryds kommun. Många är de besökare som varje år tar sig hit för att njuta av god mat i fantastisk miljö. Här finns hotell, vandrarhem, konferenslokaler, café och en mycket uppskattad restaurang alldeles intill Ronnebyåns porlande vatten. På Korrö kan du hyra din cykel och det finns det mycket att se och uppleva.

Besök Korrös hemsida

Ålshults handelsbod

Ålshults handelbod är belägen i Åsnen längst med tre olika cykelleder och endast 1 km från Riksväg 126 och är därför den perfekta startpunkten för en dagstur på cykel. Hyr din cykel från Rentbike.se på plats och ge dig ut på upptäcksfärd i Åsnen.

Besök Ålshults handelsbods hemsida

Blidingsholms gård

I en unik historisk och kulturell miljö med anor från 1300-talet. Sjön Åsnen och dess natur är så speciell att hela området är på väg att bli Sveriges nyaste nationalpark. Blidingsholms Gård är en modern hotell- & konferensanläggning, men med den genuina atmosfären från förr. Vi hjälper dig ordna konferenser och aktiviteter för lite större grupper. Blidingsholms går där en perfekt startspunkt för att hyra cyklar till Sydostleden och Åsnens nationalpark. 

Besök Blidingsholms gårds hemsida

Evedals camping

Växjö Swecamp Evedal - är en anläggning i hjärtat av Småland med endast 6 km från centrum. Vi har boende i form av camping, ställplatser och stugor. Hyr dina cyklar här och ta en runda på cykelleden Växjö Runt.

Besök Evedals campings hemsida

Asa herrgård

Vid  Asasjön utanför Lammhult ligger Asa Herrgård, där man i århundranden njutit av naturen. Med anor från 1700-talet är vi idag en vacker blandning av klassisk herrgård. Upplev tystnaden och hyr din cykel på Asa Herrgård för att avnjuta den omrkingliggande naturen.

Besök Asa Herrgårds hemsida

Ryttmästaregården

Ett mysigt café och restaurang vid Kronobergs Slottsruin i Växjö. Ett perfekt stopp när du cyklar Växjö runt.

Besök Ryttmästaregårdens hemsida

 

Öland, Byxelkrok

 

Simrishman

 

Båstad