Cykeluthyrning i Askersund

Askersund, vid Vätterns norra ände, har naturen och vattnet nära inpå. Cyklingen här bjuder in till upplevelser som kan bli till glada och härliga minnen en lång tid framöver. När du hyr cykel i Askersund så väntar mountainbike-leder, naturnära grusvägar, långa härliga asfaltsvägar och andra cykelleder på att bli utforskade. 

Bergslagen Cycling, Sveriges största cykelområde 

Askersund ingår i området som kallas för Bergslagen Cycling, det största och ledtätaste området i Sverige för cykling. Semestern här passar perfekt för cykling, och Askersund har mycket att erbjuda både från cykelsadeln och när du vill pausa. Vid hamnen kan du äta god mat, fika, titta in i de små hantverksbodarna och se utställningar. Här finns en strandpromenad som ger fina vyer över vattnet och Stjernsunds slott. 

För dig som hyr cykel i Askersund: Tips på cykelrundor 

När du hämtat upp cykeln är det bara att börja trampa för att snabbt vara ute i naturen. Välj mellan allt från grusvägar och stigar till lättcyklade asfaltsvägar och cykelleder. Här är några tips på cykelrundor från Askersund:

• Cykla till Laxsjön, en runda på 39 km med vissa backar. Här cyklar du framförallt på grusvägar, med målet att runda Östra Laxsjön. Bra tillfälle att ta ett bad halvvägs och duka fram picknick-korgen. 

• Åmmelången runt. Sjöarna runt Askersund är många! Cyklar du runt Åmmelången får du en runda på 28 km, lätt att cykla på asfalt och grusvägar. 

• Gruvrundan vid skärgården, drygt 40 km på grus och asfalt. Du cyklar förbi naturreservaten Klåvudden och Harge uddar, och får njuta av att se både vatten och skogar. Bland annat passerar du Zinkgruvan, som haft gruvverksamhet sedan 1800-talet, och Hargebaden som även kallas för Närkes riviera. 

Självklart finns det också många andra rundor att upptäcka, både kortare och längre. Här finns cykelturer som passar allt från barnfamiljen till den som vill utmana sig själv och cykla långt. 

Mountainbike och MTB-leder i Askersund

Möjligheterna att cykla mountainbike i Askersund är många. Bland annat finns en 39 km lång runda som utgår från Solberga Idrottsplats, mestadels på grusväg med inslag av stigar. Längs leden ansluter sig även leden Vinnaskogen, 10 km på härlig skogsväg genom hagar och på stigar i skogen med högre utmaning teknikmässigt. Strax öster om Askersund hittar du Rönneshytta, med en 19 km lång runda på sandiga stigar. 

Hyr cyklar i Askersund - boka enkelt online

Cykeluthyrning online gör det både enkelt och tryggt för dig att hyra cykel i Askersund. Mysig cykelsemester med familj, vänner eller partner, eller ett fartfyllt äventyr? Du väljer själv. 

Hyra cykel Askersund
Bokning av cykelhyra sker online. 

Öppetider
Måndag - Söndag: 10:00 – 18:00

Det är möjligt att hämta och returnera cykeln utanför våra öppettider, ange detta i ordermeddelandet innan du skickar in din bokning.

Adress
Strandvägen 4
696 30 Askersund

Cykelleder
Laxsjön (39 km) 
Åmmelången (28 km)
Gruvrundan (43 km)

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 08:00 till 20:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 10 15 19 340

Upptäck Askersund på cykel, hyr cykel i central Askersund

Cykla mountainbike i Askersund, hyr mountainbike eller el-mountainbike.

Cykeluthyrning i centrala Askersund.

Hyr en cykel i centrala Askersund och upptäck närområden.

Vi erbjuder cykeluthyrning i centrala Askersund.