Cykeluthyrning i Linköping

Linköping är Sveriges femte största stad och kanske en av de bästa för cykling. Upptäck Flygvapenmuseum, Stora torget, Linköpings Domkyrka, och inte minst Göta kanal och Bergs slussar. Allt inom cykelavstånd, vilket gör Linköping till en perfekt stad att hyra cyklar i oavsett om ni vill upptäcka stadslivet, naturen runtomkring eller en härlig blandning av båda.

Boka era hyrcyklar i Linköping och upptäck Östergötland

Östergötlands slätter ger många alternativ för cykelrundor. Cykla långt eller kort, på dagsutflykt eller på en cykeltur med övernattningar – med hyrcyklar bestämmer ni själva upplägget och är fria att utforska Linköping och vackra Östergötland.

Semester i Linköping upplevs perfekt med cykel!

Totalt finns över 500 kilometer asfalterade cykelvägar i Linköpings kommun, som dessutom rankar bland de allra bästa städerna att cykla i. Det finns många olika cykelrundor att välja på, till exempel till badstränder, Göta kanal, eller Roxen Runt. Vi har den smidiga cykeluthyrning som behövs för en perfekt semester på cykelsadeln.

Cykla till Bergs slussar från Linköping

Missa inte Bergs slussar och en härlig tur längs långa Göta kanal med era hyrda cyklar. Kanske känner du igen dig om du sett den klassiska filmen med samma namn! Längs kanalen finns nära 9 mil väg, utan någon biltrafik. Hela kanalen har grävts för hand och är idag ett populärt utflyktsmål på sommaren för både svenskar och utländska turister. Att cykla från centrala Linköping till Bergs slussar vid Göta kanal tar drygt en halvtimme, med en sträcka på 11 kilometer från Linköping Resecentrum.

Hyr cyklar och cykla längs Göta kanal

Ta hyrcyklarna, packa väskorna och ge er av till vattnet. Här finns natur och rofyllda cykelvägar som sträcker sig i flera mil. Från Bergs slussar strax utanför Linköping går det att cykla ända till Borensberg. Den idylliska orten ligger cirka 18 kilometer öster om Motala, vid sjön Boren, och kallas ofta för den lilla sjöstaden vid Göta kanal. På vägen dit kan ni cykla på akvedukten över vägen till Ljungsbro. Både vid starten i Berg och närmare Borensberg finns övernattningsmöjligheter och restauranger.  

Upptäck Linköping, Östergötland och Göta kanal på cykel

Förutom Göta kanal finns ett stort utbud av cykelvägar runt hela Linköping. En dagstur till Flygvapenmuseum, eller kanske en tur runt Roxen? Roxen Runt kallas den runda som är cirka 90 kilometer lång och går längs sjön Roxen, norr om Linköping. Den södra sidan av sjön bjuder på slättlandskap medan den norra sidan är mer utmanande och kuperad, men med lika vackra landskap. Användbara kartor över de tillgängliga cykelrundorna hittar du bland annat på Linköpings olika Infopoints, till exempel i Linköping Konsert & Kongress och vid Bergs slussar. Cykelkartorna går också att ladda ner direkt i mobilen.

Cykeluthyrning i Linköping - enkelt och tryggt

Boka era cyklar för upphämtning i Linköping via rentbike.se för att säkra cykeläventyret på ett enkelt och tryggt sätt.

Hyra cykel Linköping
Bokning av cykelhyra sker online. 

Cykelleder
Roxen runt(90 km)

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 08:00 till 20:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 73- 55 36 158

Hyr en cykel i Linköping

Cykling i Linköping

Cykeluthyrning i Linköping stad

Cykla längs göta kanal

Cykla Roxen runt