Cykeluthyrning Älmhult

Cykeluthyrningen ligger i centrum av Älmhult. All cykeluthyrning måste bokas online.

Det finns även möjlighet att boka en picknik-korg att ta med sig till cykelturen. 
Cykeln hämtas på cafe Muff som också en livlig mötesplats, populär bland både lokala svenska invånare och det mångsidiga internationella samfundet som gör Älmhult till en så fascinerande liten stad. 

 

Förutom cykeluthyrning kan vi också erbjuda ett urval av guidade cykelturer utforska den vackra omgivningen och besöka några idylliska destinationer som Linnés Råshult, Vakö Myr naturreservat, Taxås naturreservat och de slingrande flodstränderna runt Gustavsfors. Vår guide Iain är en ex-professionell cykelguide som har bott och cyklat i området i nästan 20 år.

Iain har en oöverträffad kunskap om det lokala småvägnätet och talar flytande engelska och svenska. Varje guidad tur kan börja eller avsluta med lunch eller kan inkludera picknicklunchar eller snacks efter behov.

 

Hyra cykel
Bokning av cykelhyra sker online. 

Öppetider: Måndag - Söndag: 10-18

Det är möjligt att returnera cykeln utanför våra öppettider, ange detta i ordermeddelandet innan du skickar in din bokning.

Adress: 
Köpmangatan 19
343 30 Älmhult

Aktiviteter
Cykling och guidade turer

Kontakt
Ni kan kontaka oss mellan 10:00-19:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 10 15 19 340

Guidade cykelturer

Vi erbjuder 3 turer, alla börjar och slutar på vår cykeluthyrningsstation Muff i centrala Älmhult. Rundturer kan börja klockan 08:00 med ankomst till Muff klockan 11:30 i tid för en utsökt lunch eller avresa efter lunch klockan 13:30 med ankomst tillbaka till Muff klockan 17:00. Picnics kan också tillhandahållas.

Alla våra turer är i en lugn takt, anpassade till gruppens önskemål och förmåga.

Priser

1-2 personer
345:- (med cykel)
395:-(med egen cykel)

3 eller fler personer
295:- (med cykel)
345:-(med egen cykel)

LINNÉS RÅSHULT  

(24-35KM)

Linnés Råshult (24 km) - Vi cyklar på små väl underhållna grusvägar genom den idylliska Smålands naturen ut till födelseplatsen för Carl Linnaeus (Carl von Linné), den världsberömda svenska botanisten. Vi promenerar runt i trädgårdarna och besöker de välbevarade originalbyggnaderna från Linnés tid. Vi cyklar sedan tillbaka till Älmhult på några andra fina grusvägar förbi vackra sjöar och genom tät orörd skog. Baserat på gruppstorlek och tillgänglighet kan vi också ordna en utmärkt guidad tur och prata om Linné.

Guidad cykeltur till Linnés Råshult i Älmhult.

VAKÖ MYR NATURRESERVAT
(22-32KM)

Vakö Myr naturreservat (22 km) - Denna tur till en mycket speciell plats med naturligt intresse kombinerar cykling och promenader. Vi följer små asfalterade och grusvägar genom några vackra Smålandsbygder och parkerar cyklarna vid halvvägspunkten. Vi tar sedan en enkel promenad ut till Vakö Myr, platsen för en av de största torvmyrbränderna i södra Sverige i modern tid. Vi tar in den vackra utsikten över skogen och undrar över naturens förmåga att återhämta sig efter sådana katastrofala händelser. Efter promenad tillbaka till cyklarna åker vi tillbaka till Älmhult efter en annan väg längs lugna vägar och stigar.

Besök Vakö Myr naturreservat med vår guidade cykeltur.

TAXÅS NATURRESERVAT & LINNÉS RÅSHULT

(35KM)

Taxås naturreservat och Linnés Råshult (35 km) - Denna tur kombinerar en tur ut till det vackra orörda Taxås naturreservat där vi också kan ta en kort promenad genom skogen och längs Möckelns strand. Vi åker sedan tillbaka via Råshult, födelseplatsen för Carl Linné där vi kan ta en rundtur runt trädgårdarna och bevarade historiska byggnader. Hela turen är på tyst, slingrande landsvägar och grusleder.

Cykla till Taxås naturreservat

Skräddarsydda turer


Vår guide Iain kan ordna turer allt från korta skogsspår till långa och utmanande cykelvägar på tyst asfalterade vägar. Vi kan hanterar grupper upp till 12 och våra turer är perfekta för teambuilding, kick.offer och grupper som vill uppleva vår vackra omgivning på två hjul. Vi erbjuder också alla slags cateringalternativ, från smörgåsar och picknick till middagar samt catering.

Guidad cykeltur runt Älmhult

Picnic i skogen

Ian guidar cykelturer i Älmhult.