Cykeluthyrning Töreboda, Göta Kanal

Töreboda i Västergötland är ett perfekt ställe att hyra cykel på om du vill upptäcka sjöar, härlig natur och fantastiska Göta Kanal. Orten har Vänern på sin ena sida, och Vättern på sin andra sida. Genom samhället sträcker sig kanalen, som du kan cykla utmed utan att tänka på biltrafik.

All cykeluthyrning bokas online. 

 

Töreboda E-bikes

Kungsgatan 10, 54530 Töreboda

Visa cyklar
Visa info
Öppettider

Måndag: 10-17

Tisdag: 10-17

Onsdag: 10-17

Torsdag: 10-17

Fredag: 10-17

Lördag: 10-13

Söndag: Stängt

Töreboda City bikes

Kanalvägen 2, 545 30 Töreboda

Visa cyklar
Visa info
Öppettider

Måndag: 9-19

Tisdag: 9-19

Onsdag: 9-19

Torsdag: 9-19

Fredag: 9-19

Lördag: 9-19

Söndag: 9-19

Cykla längs Göta Kanal och till Sjötorp

Många som vill cykla längs Göta Kanal väljer cykeluthyrning i Töreboda. Härifrån kan du följa vattnet åt två olika håll: längs kanalbanken mot Sjötorp (norrut) eller mot sjön Viken och Tåtorp (söderut). Sträckan är fri från biltrafik hela vägen till Sjötorp. Mellan Töreboda och Sjötorp är det cirka 20 km, beroende på snabbt du cyklar går det att komma dit på en dryg timme eller två timmar med lugnare cykling och pauser. Från Sjötorp går det att cykla vidare till Gullspång på enbart cykelvägar. 

...eller åt andra hållet: cykeltur till Tåtorp och sjön Viken

Cyklar du söderut längs vattnet kommer du till Tåtorp där Göta Kanal övergår i sjön Viken. Sträckan Töreboda-Tåtorp är 15 km lång. I Tåtorp finns gästhamn och kafé. Här kan du också fiska och paddla kajak, och se en handmanövrerad sluss från år 1814. På vägen till Tåtorp får du bland annat se ön Lanthöjden med en sju meter hög obelisk. Den markerar Göta Kanals högsta ställe, hela 91,5 meter över havet. 

Cykla på Göta Kanals dragväg - helt utan biltrafik

Cyklingen från Töreboda längs Göta Kanal passar bra för barnfamiljer och för alla som vill slippa tänka på trafik. Den gamla dragvägen användes förr till oxar som drog båtarna på kanalen. Dragvägen behövdes inte längre när allt fler båtar fick propellrar. Idag är den alltså istället en populär cykelväg, platt och med rastplatser där du kan grilla eller fika. Hela sträckan Sjötorp-Tåtorp på 35 km består av dragväg. Runt sjöarna följer du mindre bilvägar på cykel för att ta dig till nästa del av kanalen. 

 

Cykelsemester vid Göta Kanal med badplatser och god fika

Cykligen längs Göta Kanal är rofylld, med stillheten från vattnet och naturen som är nära inpå. Hyr du cykel i Töreboda går det utmärkt både att dela upp cyklingen på flera dagar, och att ta en dagstur längs kanalen. Längs med Göta Kanal finns badplatser och fina picknick-ställen. Dessutom kan du titta in på fik och kaféer för att ta en paus och fylla på energin. I Töreboda finns restauranger och kaféer, och möjlighet till övernattning.

Ta dig hit med tåg

Det är enkelt att resa till Töreboda med tåg. Ni hittar hittar oss på sträckan mellan Stockholm-Göteborg, bara 3 timmar från Stockholm och 90 minuter från Göteborg.
 

Hyra elcykel i Töreboda

Vill du hyra elcykel i Töreboda? Den rofyllda cyklingen längs Göta Kanal ger tid till både umgänge och avslappning. Hyr cyklar på Rentbike.se för att säkerställa cykelsemestern på ett tryggt och smidigt sätt.

Hyr cykel vid Töreboda, Göta kanal.

Upptäck Göta kanal på cykel.

Cykeluthyrning vid Göta kanal, Töreboda.

Cykling vid Göta kanal, Töreboda.

Cykla längs med Göta kanal.