Varberg cykeluthyrning

Varberg är en stad full av historia, inte minst med anledning av vattnet som kännetecknar staden. Sedan länge är Varberg nämligen en känd kurort. Kallbadhuset, sandstränderna och strandpromenaden är bara några av sakerna som gör Varberg till ett populärt utflyktsmål under hela sommaren.

I hela kommunen finns runt 17 mil cykelvägar, plus fina landsvägar och grusvägar att cykla på. Bland annat kan du cykla på Kattegattleden, som utsågs till årets cykelled i Europa 2018. Med en hyrcykel i Varberg tar du dig smidigt till centrum, till Getterön eller ut på en utflyktstur längs den långsträckta kusten.

ALL CYKELUTHYRNING MÅSTE BOKAS ONLINE SENAST 12H INNAN AVFÄRD

Varberg

Snidaregatan 6, 432 43 Varberg

Visa cyklar
Visa info
Öppettider

Måndag: 10-18

Tisdag: 10-18

Onsdag: 10-18

Torsdag: 10-18

Fredag: 10-18

Lördag: 10-13

Söndag: Stängt

Cykla på Kattegattleden i Varberg

Kattegattleden sträcker sig mellan Helsingborg och Göteborg, via Varberg. Passa på att ta cykeln och upptäck den vackra kuststräckan. Mellan Falkenberg och Varberg, Socitetsparken, går en delsträcka på 39 kilometer som är lätt att cykla på. Omgivningarna bjuder på fin natur i form av bland annat öppna landskap och stränder. Närmare Varberg cyklar du förbi Apelviken, en strand som vindsurfare älskar. Cykelleden går vidare till Strandpromenaden och förbi Varbergs fästning, innan du kommer till Varbergs Hamn med kallbadhuset och Societetsparken.

Klippor och öar norr om Varberg

Kattegattleden norr om Varberg innebär att du cyklar längs kusten, genom varierad natur, mindre samhällen och i stadsmiljö. Norrut förändras landskapet, klippor dyker upp och öar som Balgö, Getterön, och Vendelsö, och du kan besöka fiskeläget Bua hamn.

Kattegattleden(370km)

Cykling på Monarkleden

Monarkleden går mellan Varberg och Kungsäter, en 4 mil lång cykelled med odlingslandskap, skogar och sjöar. Slutdestinationen är vackra Agnbäck vid sjön Tolången. Du börjar cyklingen vid Birger Svenssons fabrik i Varberg – grundaren av det gedigna cykelmärket Monark. 

Monarkleden(42km)

Njut av Åkulla bokskogar via Åkullaleden

När du hyr cykel i Varberg, missa då inte Åkulla bokskogar som är fängslande vackert ända från vårens knoppar till höstens eldiga färger. Åkullaleden börjar i Varberg och följer den gamla banvallen österut. Naturen är kuperad men lätt att cykla i. Cykelleden gör det möjligt att ta pauser på flera olika restauranger och caféer. 

Åkullaleden(24km)

Tips på cykelutflyker i Varberg

• Kallbadhuset
• Stigs MC- och Motormuseum
• Bolsestugan i Trönninge 
• Strandpromenaden 
• Nösslinge kyrka
• Bockstens mosse (Bockstensmannen hittades här)
• Åkulla bokskog
• Getterön

Cykeluthyrning i Varberg – boka online

Vill du hyra cyklar i Varberg? Vi har trygg cykeluthyrning redo för dig i Varberg. Välj datum och boka era cyklar smidigt via hemsidan.

hyra cykel i Varberg

cykeluthyrning Varberg

Upplev Varberg på cykel

Cykla Kattegatsleden

cykla i Varberg