Cykeluthyrning Karlskrona

Vi erbjuder cykeluthyrning i historierika Karlskrona vid Blekinges kust. Hyr en cykel här och upptäck skärgården, staden, naturen och havet. Välj bland stort utbud av cyklar och modeller. Se tillgänglia cyklar direkt och säkra din cykel online.


Upptäck Karlskrona på en cykel

Karlskrona är en så kallad örlogsstad och har anor sedan 1680. Det var kung Karl XI som upprättade staden som Sveriges nya marinbas. Än i dag, över 300 år senare, finns marinbasen kvar och självklart har Karlskrona ett känt Marinmuseum.

Karlskrona har idag världsarvsstatus och häftiga byggnader som funnits sedan långt tillbaka i tiden. Världsarvsstatusen betyder att Karlskrona finns med på Unescos lista över världsarv, tillsammans med runt 1000 objekt som till exempel Stora Barriärrevet och Kinesiska muren! Bästa sätt att upptäcka allt vad Karlskrona har att erbjuda är från cykelsadeln. I Karlskrona kommun finns idag drygt 100km långa cykelvägar och cykelbanor.


Cykla i Karlskrona på Trossö

När du cyklar i Karlskrona centrum så befinner du dig på Trossö. Stora torget är imponerande stort och sträcker sig över två stadskvarter. I centrum kan du stanna till vid sevärdheter som statyn av Karl XI, Rådhuset, Vattenborgen och Konserthuset. Naturligtvis finns här också gott om restauranger, caféer, shoppingmöjligheter och fina gator att utforska. Njut av den gedigna arkitekturen från gamla byggnader som uppfördes på 1700-talet, allt från imponerande Fredrikskyrkan och Tyska kyrkan, till små stugor från 1700-talet i stadsdelen Björkholmen. I stugorna bodde hantverkare och varvsarbetare. 


Cykla till Repslagarbanan på Örlogsvarvet och Örlogshamnen

Om du semestrar i Karlskrona för första gången, så missa inte en av stadens mest kända sevärdheter, Repslagarbanan eller Gamla varvet. Byggnaden är förvisso svår att missa med tanke på att den är en 300 meter lång reslagarbana! Gamla Varvet har funnits sedan 1600-talet. Det krävs en guide för att besöka byggnaden, under sommaren finns regelbundna turer och övrig tid går det bra kontakta Turistbyrån i Karlskrona. 


Upptäck militärhistorian i Karlskrona på cykel

Karlskrona är Sveriges enda flottbas. Det finns flera olika gamla befästningar runtom staden. Om du är intresserad av historian kring örlogsbasens grundande på de olika öarna så är Drottningsskärs kastell, Kungsholms fort, Koholmen, God Natt, Mjölnareholmen och Ljungskär värda ett besök. 


Cykla från Karlskrona till Kristianopel 

Cykla drygt 4 mil norrut från Karlskrona och du når Kristianopel, ett riktigt smultronställe. Kristanopel är en av de soligaste platserna i Sverige. En charmig by vid havet, som är som gjord för att upptäcka små butiker i, äta på restaurang eller ta en avslappnande fika efter cykelturen. Vill ni ta en paus från cykelsadeln så passa på att vandra runt bland gränderna och de mysiga trähusen med doftande rosor om somrarna. Det finns dessutom en gammal ringmur som man kan gå upp på. Från hamnen kan du faktiskt se Öland långt borta på havet! 

Världsarvsrundan från cykelsadeln

Stora delar av Karlskrona och dess skärgård passar perfekt att se från cykelsadeln. Börja till exempel lätt med Världsarvsrundan på 3 kilometer som föreslås av Visit Blekinge. Där cyklar ni från Stortorget, till Amiralitetsparken med sin imponerande klockstapel, vidare till Björkholmen och Gamla Varvet med repslagarbanan, Kungsbron och Bastion Aurora som sjuder av militärhistoria. Cykla sedan till Marinmuseumet på Stumholmen och passa på att ta ett dopp vid en de mest omtyckta stränderna i Karlskrona bredvid muséet. Alla dessa sevärdheter på bara några kilometer! 

Karlskrona skärgård på cykel

Karlskrona skärgård bjuder sedan på flera härliga cykelvägar med era hyrcyklar. Ta till exempel färjan från Trossö till Aspö och cykla sedan till nästa färja som tar till Hasslö. Eller cykla direkt från Karlskrona centrum till Sturkö, Hasslö, Senoren och Tjurkö som alla har broförbindelser från fastlandet. 

Cykla på Sturkö och Aspö 

Sturkö är Blekinges största ö. Här finns bland annat Sturkö kvarn, camping, naturreservaten Västra Skällön och Uttorp, gästhamnar och såklart härliga cykelvägar. En annan ö värd att utforska på cykel är Aspö, som har härliga småvägar som tar er till Drottningskärs kastell från 1600-talet, militärmuseum, lanthandel, gallerier och ateljéer, och även möjlighet att rida islandshäst. Klipporna bjuder in till härliga bad i havet. 

Cykla längs vackra Kustvägen Sydost 

På cykelleden Kustvägen Sydost kan du cykla med utsikt över havet, i fridfull natur blandat med byar och städer längs vägen. Leden sträcker sig från Kristianopel till Torhamn, dit det går att ta båten med cyklarna från Karlskrona. 

Cykeluthyrning i Karlskrona och Blekinge

Rentbike.se hjälper er med smidig och trygg cykeluthyrning i Karlskrona. Boka era cyklar idag för att säkra cykelsemestern. 
 

Hyra cykel Karlskrona
Bokning av cykelhyra sker online. 

Öppettider
Måndag - söndag: 09:00 –19:00

Adress:
Dragsövägen 14, 371 37 Karlskrona

Cykelleder
Karta med cykelvägar.

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 08:00 till 20:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 73- 55 36 158