Cykeluthyrning i Skövde, Skaraborg

Väljer du att hyra cykel i Skövde väntar många upplevelser runt hörnet. Här finns det stora friluftsområdet Billingen där det går att cykla mountainbike och vanlig cykel, fina landsvägar och varierande natur i Skaraborg och Vallebygden. 

Skövde erbjuder både stadsliv och naturnära cykling

Skövde stad har ett generöst utbud av saker att göra, bland annat kultur, shopping, muséer, fik och restauranger och stadsparken Boulognerskogen. Så snart du cyklat ut från staden möts du av naturen och det västgötska landskapet. 

Tips på cykelutflykter i Skövde 

Skaraborg upplever du som bäst på två hjul. Det finns många cykelrundor och roliga utflyktsmål att uppleva - här under får du tips på några.

Besök Hornborgasjön och många andra naturreservat 

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste sjöar för fågelliv. Sjön är känd för tranorna som varje vår kommer till sjön, och även resten av året frodas fåglar här. Runt sjön finns nio olika platser med utsiktstorn och informationstavlor. Cykla söderut från Skövde mot Skultorp och sedan vidare västerut mot Häggum och slutligen Hornborgasjön. Distansen är cirka 22 km. 

Hyr cykel i Skövde och upplev Vallevägen

Mellan Skövde och Skara finns Vallevägen, som har målet att vara "världens vackraste väg". Längs med vägen finns gårdsbutiker, konstnärer, bed and breakfasts och fik. Det finns olika rundor att välja mellan beroende på hur långt du vill cykla. Dessa cykelrundor på Vallevägen når du väster om Skövde - från Varnhem utgår fyra olika cykelrundor som bjuder på gott om sevärdheter längs vägen.

Östen runt - cykla genom kulturlandskap

Norr om Skövde hittar du sjön Östen. Här finns en mysig cykelrunda med grus, skogsvägar och asfalt som underlag. Rundan är 33 km lång eller 11 km; det går att välja vilket som passar bäst! Du cyklar bland annat förbi Vaholms brohus, ån Tidan, åkrar och skogar, och fågeltorn med utsikt över sjön. Längs vägen finns också ett stenröse från bronsåldern. 

Cykla på Billingen i Skövde

Det häftiga fritidsområdet Billingen bjuder på höga höjder. På berget finns möjlighet till cykling, både med mountainbike på stigarna och med vanlig cykel på asfalt och grusvägar. Till exempel kan du cykla till utflyktsplatsen Ryds Grottor, eller ta en längre runda på 30 km runt Billingen.

Hyra mountainbike i Skövde

Billingen passar också utmärkt för att cykla mountainbike. Här finns flera olika MTB-spår med olika svårighetsgrad och distanser som passar allt från nybörjare och barnfamiljer till mer erfarna. Lederna är skyltade i olika färger.

Hyra cykel i Skövde - boka cyklar online idag

Här hittar du smidig och säker cykeluthyrning i Skövde. Boka cyklarna idag på önskade datum och hämta upp dem i Skövde när äventyret ska börja! 

Hyra cykel Skövde
Bokning av cykelhyra sker online. 

Öppetider
Måndag-Fredag 10-18
Lördag 10-16
Söndag 11-16

Adress
Gustav Adolfs gata 40, 541 45 Skövde

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 09:00 till 18:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 10 15 19 340