Cykeluthyrning Tranås/Gränna

Hemma på Hult

I den vackra naturen mellan Tranås och Gränna har du möjlighet att upptäcka små varma sjöar, lummiga skogar och härliga cykelvägar. Cykeluthyrningen sker från gårdshotellet Hemma på Hult, i norra delen av Småland och Jönköpings län nära gränsen till Östergötland. Därifrån tar det cirka en timme att cykla till Gränna, känt för sina polkagriskokerier, mysiga gator, Vättern och Visingsö. Åt andra hållet ligger Tranås, som trots att det är en liten stad har Sveriges bredaste shoppinggata. 

Cykla i småländsk natur - 230 meter över havet 

När du börjar cykla befinner du dig 230 meter över havet! Omgivningarna ger möjlighet att cykla i timmar både på grusvägar och asfaltsvägar, med ett härligt landskap av skogar, slätter, ängar och sjöar. Du får uppleva både det steniga, skogiga Småland och slätten, som breder ut sig bara ett par timmar bort. Ett perfekt läge för ett härligt cykeläventyr, oavsett om du vill cykla långt eller kort.  

Här kan du cykla gravel-biking 

Att cykla gravel-biking har blivit allt mer populärt. Härifrån kan du om du vill cykla i flera timmar utan en enda meter asfalt. Gravelbike-cykling kräver ingen mountainbike eller landsvägscykel, utan är som ett mellanläge som alla kan cykla. Hyr du cyklar mellan Tranås och Gränna finns verkligen möjligheten att välja mellan slingrande små landsvägar på asfalt och grusvägar.

Tips på cykelrundor runt Tranås/Gränna

Cykeluthyrning med sin bas i naturen mellan Tranås och Gränna innebär att många fina utflyktsmål och sevärdheter finns inom räckhåll. Allt från utflykter på några kilometer, till exempel till sjön Loren, till längre heldagsutflykter. 

Utflyktsmål och sevärdheter inom cykelavstånd:

Från Hemma på Hult kan du cykla till flera historiska platser och upplevelser.

• Känner du för en dagsutflykt kan du cykla till den historiska Rökstenen vid Ödeshög, Alvastra kloster och det kända naturområdet Omberg. Här passar det bra att skaka loss benen med en promenad och fylla på med energi. Alla dessa platser ligger nära varandra, med fantastiska bokskogar och mycket historia. 

• En kortare tur är till exempel till Luffarstenen, en sträcka på cirka 11 km.

• Lysings urskog som ligger åt samma riktning är också väl värd ett besök, cirka 14 km från uthyrningen eller 7 km från Luffarstenen. Här kan man grilla korv och vandra för en heldag utomhus. 

• Brahälla vid sjön Noen var Per Brahe den yngres jaktslott. Cyklar du hit (7-8 km och en kortare promenad) finns möjlighet till slottslunch med härlig utsikt över Noen. 

Från rogivande natur till storstadskänsla i Tranås

Förutom all den fantatiska naturen att uppleva så finns även stadens puls inom räckhåll. I Tranås finns nämligen Sveriges bredaste storgata, kantad av butiker. Här kan du fika, äta gott och shoppa. Tur och retur blir det en trevlig runda på cirka 5 mil.  

Cykla till Gränna - pärlan vid Vättern

Även Gränna finns inom cykelavstånd och är ett populärt besöksmål för många som vill ströva på de charmiga gatorna, besöka polkagriskokerier och bada i Vättern. Härifrån går också färjan till Visingsö. 

Sjöar att besöka 

Flera sjöar finns inom cykelavstånd. Som exempel är Tärenäs badplats vid sjön Noen populär under sommardagar. Att cykla till Noen på eftermiddagen och sedan se solen gå ner över vattnet och cykla hem är närmast magiskt. Eftersom sjöarna i omgivningarna är små har de varmt, badvänligt vatten och lugnt med besökare. Även den som är mindre cykelvan klarar att cykla dit.

Hyra cykel mellan Tranås/Gränna

Är det dags att planera cykelsemestern? Hyr cyklarna smidigt online via RentBike.se och hämta upp dem vid gårdshotellet Hemma på Hult mellan Tranås och Gränna. 

 

Hyra cykel Tranås/Gränna
Bokning av cykelhyra sker online. 

Öppetider
Måndag - Fredag: 10:00 – 18:00
Lördag: 10:00 – 13:00
Söndag: Stängt 

Det är möjligt att hämta och returnera cykeln utanför våra öppettider, ange detta i ordermeddelandet innan du skickar in din bokning.

Adress
Hult 2, 573 98 Tranås

Cykelleder
 

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 08:00 till 20:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 73- 55 36 158

Hyra cykel Gränna/Tranås

Cykla längs med Vättern från Tranås.

Cykling vid Vättern, hyr cykel i Tranås/Gränna.

Upptäck omberg på cykel, hyr din cykel i Tranås/Gränna.

Cykla till Brahehus från Tranås.