Cykeluthyrning i Gävle

Gävle erbjuder en härlig blandning av stadsliv med kultur, shopping och matupplevelser, blandat med havet och naturen som alltid finns nära inpå. Här finns bland annat en stor golfbana, teater och muséer. Gävlebocken är sedan länge en känd tradition i staden runt juletid.

Längs Gävleån i staden ligger Boulognerskogen, i folkmun även kallad Boulongen. I den stora parken finns kafé med utomhusscen, dansbanan, minigolfbana, lekpark och uthyrning av trampbåtar. Hela staden har ett väletablerat nätverk av cykelbanor.

Väljer du att hyra cykel i Gävle har du många fina cykelrundor att se fram emot. 

Upplev naturen på cykel i Gävle och Gästrikland 

Med havet och kusten runt hörnet, och Gävleån som flyter genom staden, är Gävle en riktig pärla vid vattnet. Här finns badplatser och stränder såväl som gröna naturreservat. Cykla till exempel till Sätraskogens naturreservat, Tångbergets naturreservat, eller Testeboåns naturreservat där du kan vandra i naturen med närhet av sjöar och hav. 

Tips på cykelrundor från Gävle:

När du hyr cykel i Gävle kan du bland annat njuta av dessa cykelturer:

• Gästrikekusten norrut från Gävle. Cykla så långt du vill och orkar längs kusten. Rundan börjar vid Furuvik och fortsätter till Axmar bruk i norr, men går också bra att börja cykla från Gävle centrum där leden passerar. Hela turen är 70 km enkel väg.

• Hemlingby-turen, en 16.5 km lång cykelrunda med start i centrala Gävle, mot Hemlingbysjön och tillbaka. Du cyklar söderut mot det stora naturreservatet i Hemlingby och Hemlingbysjön. Där kan du rasta, utforska friluftsområdet och äta medhavd matsäck. Hemlingby rymmer både skogar och gamla odlingslandskap. Här finns motionsspår, rastplatser med vindskydd och eldstad.

• Furuvik-turen på cirka 28 km, med start i centrala Gävle, bjuder på en härlig cykelrunda genom Bomhus, mot Karskär och Furuvik öster om staden. Du kommer nära havet och har både badplats i havet och restaurang på vägen. Från Furuvik cyklar du tillbaka mot Gävle via Källbro, Långbro och Järvstaholm.

• Sälgsjö-turen, 20 km, där du cyklar runt skjutfältet och ner till Sälgsjön bland härlig natur. 

Hyr mountainbike i Gävle

I Sandviken, väster om Gävle, finns leder för dig som gillar att cykla mountainbike eller stigcykling. Banorna har olika svårighetsgrad vilket gör att både nybörjare och proffs kan utmana sig själva här och ha roligt på MTB-stigarna i skogen. Totalt finns hela 13 mil cykling att utforska på Högbo. 

Även Hemlingby friluftsområde har separata mountainbike-spår för dig som vill cykla cross-country.

Hyra cykel i Gävle - boka cyklar online på RentBike.se

RentBike.se har trygg och smidig cykeluthyrning i Gävle. Planerar du att hyra cyklar för en dagsutflykt, eller för en flerdagars semester? Boka cyklarna online och njut av cyklingen.

 

Hyra cykel Gävle
Bokning av cykelhyra sker online. 

Öppettider
Ni kan hämta och lämna er cykel mellan 08:00-20:00 varje dag. Observera att ni måste boka online.

Adress
Slottstorget, 802 50 Gävle

Cykelleder
Gästrikekusten (70 km)
Hemlingby turen (16,5 km)
Furuvik turen (28 km)
Sälgsjö turen (20 km)

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 10:00 till 18:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 73- 55 36 158

Hyr cykel i centrala Gävle.

Upptäck Gävle på cykel, hyr cykel i centrala Gävle.

Cykeluhyrning i centrala Gävle.

Cykla i Gävle, hyr cykel i centrum.

Cykla i Gävle centrum, cykeluhyrning.

Upptäck Boulognern på cykel i Gävle.

Hyr en cykel och upptäck Bönan i Gävle.

Alla foton av: Daniel Bernstål