Cykeluthyrning i Karlstad

Vid Vänerns norra strand ligger Karlstad, staden där det sägs att solen alltid skiner. Karlstad är fylld av aktiviteter och sevärdheter, och omringad av bra cykelvägar. Mitt i staden börjar Klarälvsbanan, en 9 mil lång led utan biltrafik, anlagd på en före detta banvall.

Kultur, mat och shopping i Karlstad

Inne i Karlstad finns ett stort utbud av konst och kultur, bland annat Värmlands Museum, Wermland Opera och konsthallen Sandgrund Lars Lerin. Karlstad sjuder dessutom av högt rankade restauranger, bagerier, konditorier och nattliv. Goda möjligheter till shopping och övernattning finns både i och runt omkring Karlstad centrum.

Kombinera cykling med aktiviteter i Karlstad

Exempel på aktiviteter i Karlstad är Karlstads stadspark Mariebergsskogen, med djur och Naturum. Mellan Karlstad och Kristinehamn hittar man Vildaparken, där det finns grillplats, låghöjdsbana, skatepark och downhillbana för cykel. Klarälven och Vänern har fina fiskemöjligheter och kajak/kanotuthyrning. Karlstad bjuder också på både minigolf och stora golfbanor.

Cykla i Karlstad – med naturen runt hörnet

Många vill hyra cykel i Karlstad, under sommarhalvåret för att njuta av den härliga värmländska naturen. Närheten till Vänern och de härliga värmländska skogarna skapar förutsättningar för fantastiska cykelrundor.

Hyra cykel till Klarälvsbanan i Värmland

Klarälvsbanan och Klarälvsleden är tillsammans 220 kilometers cykelled som löper genom Värmland. Det går att påbörja turen vid Vänerns strand vid Hammarö, söder om Karlstad, på gång- och cykelbanor, eller börja cykla direkt från Karlstad eftersom Klarälvsbanan sträcker sig genom staden. Den gamla järnvägslinjen byggdes på 1800-talet, och är idag en 90 kilometer lång asfalterad banvall, helt utan biltrafik. Klarälvsbanan följer Klarälven – vattnet är aldrig långt borta under cykelturen.

Cykla på Klarälvsleden och Klarälvsdeltat

I Uddeholm, 9 mil från Karlstad, övergår Klarälvsbanan till Klarälvsleden, som består av både skogsvägar och asfaltsvägar. Det finns många fler cykelrundor med kartor att ladda ner till mobilen, som Klarälvsdeltat – 15 km på cykel med start vid Stora Torget och mot klipporna vid Vänerns strand. Det går också att cykla i friluftsområdet I2-skogen, och mountainbikeled vid Skutbergets friluftsområde. Dessutom finns gott om fina landsvägar att cykla på runt omkring Karlstad.

Cykeluthyrning i Karlstad – boka era cyklar idag

Hyr era cyklar enkelt och tryggt via rentbike.se. Ni hämtar helt enkelt upp cyklarna på den dag ni bokat dem. Möjlighet finns att hämta ut cykeln på valfritt hotell i Karlstad.

 

Hyra cykel Karlstad
Bokning av cykelhyra sker online. 

Cykelleder
Alstern runt(32 km)
Klarälvsdeltat(15 km)
Kroppkärrssjön-Välsviken(14 km)
I2-skogen(15 km)

Adress
Elite Stadshotellet
Kungsgatan 22, 651 08 Karlstad

Deposition
1000 kr deposition kan tillkomma vid utlämning av cykel på vissa modeller.

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 09:00 till 18:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 10 15 19 340