Cykeluthyrning på Visingsö

Mitt ute i Vättern ligger Visingsö, en riktig pärla som lockar många besökare varje år. Ön är den perfekta storleken för att utforskas med cykel. Med gedigen historia, gott om sevärdheter, lokala gårdsbutiker, fina konstutställningar och mysiga fik och badplatser blir semestern på Visingsö något extra. 

Ta färjan till Visingsö från Gränna

Färjorna från hamnen i Gränna går flera gånger om dagen. Båtturen tar cirka en halvtimme och sedan är det bara att börja upptäcka Visingsö. Redan vid hamnen möts man av mäktiga Visingsborgs slottsruin från 1500-talet. 

Hyr cykel – och cykla Visingsö runt

Cykelleden Visingsö runt är 25 km lång och går mestadels på asfalt. Det är enkelt att hoppa på den från hamnen, och du väljer själv om du vill börja med att cykla norrut eller söderut. Eftersom ön till stor del är platt blir cykligen relativt lätt och passar hela familjen, med en stor mängd smultronställen att stanna till vid. Det går att uppleva hela ön på en dag, eller dela upp äventyret genom att övernatta!

Vacker natur och sköna badplatser

Solnedgångarna på Visingsö är kända för sin skönhet, liksom ekskogen som är en av de största skogarna i sitt slag i Sverige. Runtom ön finns flera bra ställen att bada på, till exempel:

• Näs, längst söderut på Visingsö. Här är det ganska långgrunt, med brygga och mindre strand.

• Sandudden, på nordligaste delen av ön längst österut, nära Erstad. 

Sevärdheter att cykla till på Visingsö

Visingsö sjuder av både historia och nutid, med allt från slottsruin till gårdsbutiker, kaféer och ateljéer där skickliga konstnärer hämtar inspiration från den vackra ön. Några exempel på platser som du kan cykla till är: 

• Visingsborgs slottsruin vid hamnen började att byggas på 1500-talet av Per Brahe, och var ett väl påkostat slott med bland annat stora fruktträdgårdar och rustkammare. 

• Visingsöborgen i Näs, längst söderut på ön, var Sveriges första kungaborg med anor från 1100-talet. Ruinerna finns på kanten mot Vättern och är en häftig upplevelse att skåda. 

• Tempelgårdens skulpturpark på norra Visingsö är fylld av skulpturer av konstnären Olle Krantz.

Hyra cykel på Visingö

Har du planer på en cykelsemester på Visingsö? Cykeluthyrningen blir både smidig och trygg när du bokar cyklar online via RentBike.se.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 73- 55 36 158