Cykeluthyrning Umeå

Umeå erbjuder generösa cykelmöjligheter, med ett utbud av både stadsliv och naturupplevelser. Umeå kallas ibland för Norrlands huvudstad. Traditionen att cykla har sedan länge funnits här, vilket gör att det finns gott om välskötta cykelvägar och många cykelrundor att utforska. Umeå har utsetts till Sveriges bästa cykelstad och placerat sig som den tredje bästa cykelstaden i Europa. Med andra ord finns det utmärkta anledningar till att hyra cykel i Umeå!

Med hyrcykel i Umeå - njut av den norrländska naturen

Att Umeå och dess omgivningar är populärt att utforska på cykel är inte så konstigt. Här finns en blandning av grusvägar och asfaltsvägar, med närhet till Umeälven och omväxlande landskap med både ängar och skogar. Vill ni ta en paus från cyklingen finns det ett stort utbud av kultur, shopping, mat och saker att göra i Umeå. 

Cykla längs Umeälven och Ume Älvdal 

Umeälven har gett namn åt staden. Längs älven finns vägar och leder samlade, omgivna av naturen med vatten och skogar, såväl som historia och kultur. 

Tips på cykelrundor

• Tavelsjön runt, 23 km cykel- och vandringsled om man börjar vid sjön som är belägen norr om Umeå, med rastplatser och möjlighet att stanna till vid sjön. 

• Tavelsjörundan, 65 km lång om du startar vid Broparken inne i Umeå. För dig som vill ha ett längre äventyr och cykla från centrala Umeå, ut till Tavelsjön och runt denna. Rundan går på asfalt och vid sjön finns matservering. 

• Stöcksjörundan, 40 km, tar dig söderut genom öppna landskap och till naturreservatet Ängsbacka. Vid Stöcksjön kan man passa på att bada eller slå sig ner för en fika. 

• Holmsundsrundan, lättcyklade 40 km. Cykla söderut, mot Holmsund och få härlig utsikt över Umeälven. 

• Sörforsrundan på 30 km är en klassisk runda västerut som går på båda sidorna om Umeälven, med möjlighet till fikapaus under cyklingen.

Cykeluthyrning i Umeå - boka online idag

Vill du hyra cykel i Umeå? RentBike.se gör cykeluthyrnigen enkel. Boka enkelt cyklarna som du vill hyra online genom att välja önskade datum och typ av cykel. 

 

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 73- 55 36 158