Nyhet! Vi öppnar uthyrningen under hösten 2021


Cykeluthyrning Öland Mörbylånga

Få ställen i Sverige passar så bra för cykelsemester som Öland. Med allt från långa asfaltsvägar till cykelbanor och grusvägar längs med havet finns här verkligen mycket att upptäcka på cykel. Småvägarna tar dig genom det unika öländska landskapet som ofta bjuder på sol och varma dagar om sommaren. 

Cykla på Öland - Utforska Ölands unika natur och historia

Det är inte konstigt att Öland varje år lockar tusentals besökare, med sin varierande natur och närhet till havet. Många väljer att utforska ön på cykel, då kan man se sig omkring i sin egen takt, susa fram på vägarna eller trampa rofyllt i naturen. Kanske stanna till vid en strand, titta in i en gårdsbutik, kafé eller restaurang. På Öland finns dessutom gott om historiska platser med anor från så långt tillbaka som 500-talet. Till exempel Eketorp, Sandby borg, Bårby borg, Gråborg och Borgholms slottsruin. 

Hyr cykel till Ölandsleden 

För dig som vill hyra cykel på Öland är Ölandsleden ett hett tips. Totalt bjuder cykelleden på 400 km cykling, nära havet och i häftiga miljöer. Alvaret på Öland - ett kargt och unikt landskap - blandas med lövskogar, stränder, havsutsikt och byar. Ölandsleden går runt hela ön så att du kan välja hur långt på den du vill cykla och vilka ställen som intresserar dig mest. Leden är markerad med gula skyltar.

Tips på cykelrundor på Öland 

Förutom Ölandsleden finns många fina cykelrundor på ön. Från korta turer till längre utmaningar - här ger vi några tips på cykelrutter: 

• Sverigeleden, från Ölandsbrons början och norrut till Byxelkrok. En cykeltur på totalt 120 km, mestadels på asfalt. Du följer de grönvita skyltarna som finns längs med leden. 

• Alvaretrundan, 51 km, går via Mörbylånga, Stenåsa, Skärlöv och Kastlösa. Du cyklar genom alvaret via den gamla järnvägen mellan Kastlösa och Skärlöv, och via Stenås till Resmo. Du cyklar förbi fina radbyar på östra sidan, och på västra sidan får du se odlingslandskap med raps och jordgubbar. Vid Möckelmossen finns gott om fågelliv att skåda. Cykelturen går delvis på alvarsmarker.

• Algutsrumrundan, 35 km, går genom sommarstugeområden, skogar och åkrar, med en blandning av mindre asfaltsvägar och grusvägar. 

• Ekoparksleden, 39 km på norra Öland. Här får du cykla i Bödaskogen, med varierande landskap och ekar som är hundratals år gamla. Rundan bjuder också på historia i form av fornlämningar och boendemiljöer från järnåldern. Passar bra för enkel mountainbike-cykling, eller med vanlig cykel som kan behövas ledas vissa bitar.

• Löttorp - Källarundan på 15 km där du cyklar via Löttorp, Hagelstad, Källa och Högby. Med vackra betesmarker och alvarsmarker, med stenmurar längs vägen och på gammal banvall och småvägar. 

Hyra cykel på Öland - Ekerum mountainbikeleder

Öland har flera bra ställen för dig som vill cykla mountainbike. Framförallt området Ekerum på västra sidan av ön erbjuder bra MTB-stigar i olika längder. Naturreservatet i Rällaskogen har härliga naturstigar och grusvägar i tallskogens kuperade terräng. Rundorna går i närhet av de stora golfbanorna vid Ekerum. Visst är Öland mestadels platt men här finns bevis på att även backar existerar! 

Välkommen att hyra cykel på Öland

Hyr cyklar online idag för en upplevelsrik semester på Öland. Vi gör cykeluthyrningen trygg och enkel. 

 

Hyra cykel Öland
Bokning av cykelhyra sker online. 

Öppetider
Måndag - söndag: 10:00 – 18:00

Det är möjligt att hämta och returnera cykeln utanför våra öppettider, ange detta i ordermeddelandet innan du skickar in din bokning.

Adress
 

Cykelleder
Sverigeleden (120 km) 
Alvaretrundan (51 km)
Algutsrumsrundan (35 km)
Ekoparksleden (39 km)
Ölandsleden (400 km)
Löttorp – Källarundan(15 km)

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 08:00 till 20:00 varje dag.

Bagage transport
Kontakta oss för offert.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 73- 55 36 158

Cykeluthyrning i Mörbylånga Öland.

Boka din cykel online och cykla på Öland i sommar.

Upptäck Öland på cykel, cykelhyra i Mörbylånga.

Cykla Ölandsleden, hyr cyklar i Byxelkrok.

Cykla till Borgholms slottsruin. Hyr cykel på Öland.