Cykeluthyrning i Lysekil 

Med en hyrcykel i Lysekil kan du uppleva det bästa av naturen och omgivningarna i Bohuslän. Lysekil är sedan länge en populär destination för folk som vill slappna av och bada på sommaren, med den vackra skärgården som omringar staden, klipporna och havet. 

Att se och göra i Lysekil 

Friluftslivet i Lysekil bjuder på många möjligheter, inte minst från cykelsadeln. Dessutom har Lysekil gott om sevärdheter och historiska platser att uppleva. Här kan man bland annat besöka Gamlestan, Lysekils äldsta stadsdel, som var stadskärnan för 200 år sedan. Små hus finns bevarade på kullerstensgator med skyltar som berättar om husens historia. En annan känd sevärdhet är Lysekils kyrka som är byggd helt i granit och dessutom är Bohusläns största kyrka. 

Cyklar du lite längre från staden kan du komma till några av världens mest berömda hällristningar, i Brastad norr om Lysekil. Däribland finns hällristningen Skomakaren som upptäcktes på 1600-talet. 

Tips på cykelturer i Lysekil 

Semestern i Lysekil blir som bäst med cykel! Då kan du enkelt ta dig runt i staden och snabbt komma ut i naturen, nära klippor och hav, skogar och grönska. 

Stångehuvud naturreservat

Från Lysekil centrum behöver du bara cykla en kort bit för att nå Stångehuvud naturreservat. Det är ett skyddsområde för den unika bohusgraniten, som bildades för runt 920 miljoner år sedan. Än idag kan du vandra över de orörda granitklipporna eller sitta och njuta av utsikten. I närheten finns bland annat Pinneviks badplats.

Cykla Skaftö Runt 

En 19 km lång cykelrunda på ön Skaftö. Du kan ta med cyklarna på båten från Lysekil. På Skaftö spelades tv-serien Saltön in, som flera hundratusen svenskar tittat på. Här kan du njuta av bad vid en brygga, sola och ha picknick på klipporna, se de pittoreska fiskebodarna och även äta på restaurang och handla nödvändigheter i samhällena Grundsund och Fiskebäckskil. 

Utflykt till Lyse kyrkoruin

Cyklar du i ungefär en halvtimme norrut, 8 km, kan du besöka Lyse kyrkoruin. Den stora gamla kyrkans väggar finns kvar, likaså den stora sakristian. Ruinen omringas av en stor kyrkogård med både gamla och nyare gravar. 

Hällristningarna i Backa

Cirka cirka två mil norrut från Lysekil för att komma till Backa, norr om Brastad. Här finns en unik plats fylld med hällristningar från bronsåldern. De många hällarna finns utmed den gamla byvägen vid bergets fot från Backa till Immestad. 

Hyra cykel i Lysekil 

Lysekil är på många sätt en perfekt stad att hyra cykel i och upptäcka från cykelsadeln. Cykeluthyrningen blir både enkel och trygg online - välj plats, datum och cykel som du önskar hyra. 

 

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 73- 55 36 158