Cykeluthyrning i Kivik, Österlen

I mitten av Österlen i Skåne finns Kivik, känt för sina äppelodlingar, fiskebåtar, marknader och upplevelser. Semesterkänslan infinner sig på riktigt i Österlens vackra landskap vid havet och ibland är det svårt att tro att man fortfarande befinner sig i Sverige.

Från Kivik kan man bland annat cykla på Sydostleden, en 300 km lång cykelled som sträcker sig genom Skåne och upp till Småland. För dig som vill hyra cykel i Kivik och utforska Österlen väntar härliga kilometer på cykelsadeln med utsikt över Österlens böljande landskap.

Österlen - ett skånskt paradis för cykling

Österlen ligger i den sydöstra delen av Skåne och är känt för sin fina natur, historiska byggnader och små byar. Rapsfält breder ut sig framför det blå havet i bakgrunden, och de speciella svartvita korsvirkeshusen kännetecknar området. På Österlen finns en mängd olika konstnärer som tar sig dit för att bli inspirerade av den vackra naturen och omgivningarna.Tack vare det milda klimatet har orten Kivik på Österlen blivit känt för äppelodlingar. Cyklar du från Kivik finns många fina vägar och cykelrundor att välja mellan. Här finns små cykelvänliga vägar, förbi äppelodlingar och ängar, sandstränder och havsutsikt.  

Att göra i Kivik på cykelsemestern

Kivik är ett litet samhälle som trots det sjuder av liv. På sommaren är det en populär semesterdestination med väldigt bra ställen för bad och simning, och förstås den kända äppelcidern.

Promenera i den gamla kvarteren nära hamnen, där författaren Fritiof Nilsson hållit till, besök musteriet, vandra i trädgårdar och ät god mat när du känner för att ta en paus från cyklingen. När det är dags att börja cykla behöver du inte trampa länge innan vyerna bjuder in till många upplevelser. Nära Kivik hittar du bland annat:

• Stenshuvud nationalpark är Österlens mest kända nationalpark och består av stränder, ädellövskogar och betesmarker - en fantastisk blandning av allt som kännetecknar den skånska naturen. Cykla söderut från Kivik till nationalparken, som ger storslagen utsikt över Hanöbukten. Här kan du dessutom fika, och bada och sola på sandstranden. 

• Haväng, cykla norrut från Kivik antingen på rofyllda strandstigen eller på den snabbare cykelbanan bredvid bilvägen. På grusvägarna är du omgiven av vackert hedlanskap bredvid havet. Du får även se bokskogar och en av Sveriges längsta sandstränder som fortsätter ända till Åhus.

Hyr cyklar till Sydostleden i Kivik 

Sydostleden går hela vägen från Simrishamn i söder till Växjö i norr. På vägen passerar den Kivik. Cykelleden är till största del fri från bilar och markerad med skyltar hela vägen. Från Kivik kan du cykla mot Brösarp eller mot Simrishamn på Sydostleden.

Cykelleden mot Simrishamn bjuder på havsutsikt längs stora delar av sträckan. Norr om Baskemölla hittar du Tjörnedala strövområde om du vill ha en paus från cykelsadeln. Simrishamn erbjuder shopping, restauranger med lokala råvaror och kaféer, och badstrand. 

Hyr du cykel till Sydostleden och cyklar mot Brösarp passerar du bland annat Vitaby kyrka med häftig utsikt över Östersjön. Här finns också blåbärssjälvplock och gårdsbutik. Vidare mot Brösarp finns barockslottet Christinehof och Skånes äldsta kaffestuga. Nära cykelleden ligger Hallamölla vattenfall som är Skånes högsta vattenfall.

Vill du hyra cykel i Kivik?

Letar du efter trygg och smidig cykeluthyrning i Kivik och Österlen har du hittat rätt. Hyr cykel idag på RentBike.se, sedan är det bara att njuta av cykeläventyret.

 

 

Hyra cykel Kivik, Österlen
Bokning av cykelhyra sker online. 

Öppetider
Måndag - söndag: 10:00 – 20:00

Det är möjligt att hämta och returnera cykeln utanför våra öppettider, ange detta i ordermeddelandet innan du skickar in din bokning.

Adress
Kiviks Hotell, Moriabacken, 277 30 Kivik

Cykelleder
Sydostleden(274km)

Kontakt
Ni kan ringa/chatta/maila oss mellan 08:00 till 20:00 varje dag.

Kontaktinformation
info@rentbike.se
+46 73- 55 36 158