Cykla delar av rundan eller ge dig ut på en fyradagarstur runt sjön Åsnen.Cykelleden Åsnen runt är ca 14 mil. Den utgår från Alvesta och fortsätter runt hela sjön Åsnen.

Knappt halva sträckan är helt bilfri och går på de gamla järnvägsbankarna. Leden tar dig genom en gammal och intressant kulturbygd som bjuder på naturupplevelser och intressanta sevärdheter. I paketet ingår bl.a. boende, frukost och smörgåspaket. Leden följs via en färdbeskrivning som mailas ut efter bokningen är slutförd.

Vi säljer även cykelkartan för sydöstra Småland från Norstedts för 188 kr ink. frakt. Här finns tydligt markerade cykelleder och förslag på cykelturer. Leveranstid inrikes är ca 2 dagar och 3-5 dagar utrikes. Betalning sker via swish eller banköverföring.

Vi hjälper till med bokning av boende och lämnar gärna mer information om Åsnen runt paketet. 

Pris

2895 kr/vuxen (del i dubbelrum)

925 kr/barn (6-12 år) (barncykel ingår ej)

Använder Du egen cykel reduceras priset med 150 kr

Detta ingår

  • 7-växlad cykel
  • Cykelhjälm
  • Karta + färdhandlingar
  • 3 övernattningar
  • 3 frukostar
  • 3 smörgåspaket

Tillval

  • Enkelrum 650 kr
  • Elcykel 395 kr
  • Mountainbike 375 kr


Dag 1 Alvesta -Torne, ca 30 km

Du startar från Alvesta järnvägsstation och beger dig mot Blenda och Blädinge kyrka. Senare under dagen anländer du till Huseby där du ar möjlighet till en guidad tur, lunch och besök i den fina trädgåden. Slutdestinatonen för dagen blir Torne gård.

Dag 2 Torne - Urshult, ca 35 km

Under denna dag kommer du att cykla nära sjön Åsnens västra strand. Åsnen är Smålands tredje största sjö. Åsnen har en yta av 150 km², en sammanlagd strandlinje av 737 km ett medeldjup på bara 3 m, som djupast 14 m. Sjön har ett antal fjordar, den största är Skatelövsfjorden som är över en mil lång.

Dag 3 Urshult - Ingelstad, ca 35 km

Idag går färden genom Urshult, för att strax fortsätta på en banvall. När du kommer fram till Rössmåla börjar en slingrande väg, cykla på och njut av omgivningarna och fortsätt färden mot Väckelsång. Järnvägsbanken du nu cyklar på är den forna Ronneby - Tingsryd - Växjö banan.

Dag 4 Ingelstad - Alvesta, ca 50 km

Du beger dig norrut och upptäcker Tegnaby, Teleborg slott och de vackra sjöarna i Växjö centrum. Ni fortsätter in i Växjö mot utvandrarnas hus och Smålands museum. Efter ett stopp i Växjö hoppar ni tillbaka på cykeln och trampar vidare mot Alvesta.


Boka cykelpaket

Skicka en bokningsförfrågan för cykelpaketet Åsnen runt på 4 dagar.

Name*

E-mail*

Phone*

Date*

Adults*

Children*

Special diets

Add electric bike

Add mountain bike

Message

I approve that my information is used to be contacted.